ACS Kinder, o pepiniera in plina dezvoltare Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

ACS Kinder, o pepiniera in plina dezvoltare

p_9_3_34.jpg

Clubul particular de fotbal ACS Kinder Sangeorgiu de Mures a incheiat cel mai fructuos an de la infiintarea sa. Pornit la drum in urma cu cinci ani pe un teren viran din suburbia Targu-Muresului, clubul a cunoscut o continua dezvoltare. In prezent are zece grupe de copii, nascuti intre 1993 si 2005, inclusiv o formatie de liga a IV-a. Are ca principal obiectiv cresterea tinerelor sperante si promovarea lor la formatii din ligile superioare. Anul trecut s-a reusit treansferul a nu mai putin de sapte jucatori la cluburi importante din tara. Bogdan Stavila, Andrei Ludusan, Kanyaro Peter si Madalin Morar au ajuns la Steaua Bucuresti, Tudor Sbarcea si Razvan Moldovan la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, iar Kovacs Lorand la Scoala de Fotbal Ardealul Cluj. Pataki Zalan (grupa ’95), Olar si Kanyaro (’94) au fost convocati la ultima actiune a loturilor reprezentative.
Alte realizari ale anului recent incheiat sunt cucerirea titlului judetean de catre grupele ’93 (antrenor Kallo Geza), ’94 si ’96 (antrenor Ovidiu Marginean). Grupa celor mai mari a participat in competitie cu juniorii nascuti in 1990. Toate acestea au trecut si de faza zonala, pana in turneul final. Grupa din ’97 (antrenor Coriolan Pop Lupu) a obtinut locul IV la turneul final al Cupei Gheorghe Hagi, iar cea din 2000 (antrenor Gheoghe Olah) a castigat faza judeteana a Memorialului Gigi Ola. ”A fost cel mai fructuos an de la infiintare in ceea ce privesc rezultatele. Speram intr-un an cel putin la fel de bun in 2010. Acest lucru ar fi firesc daca tinem cont de faptul ca in fiecare an am crescut”, este de parere secretarul clubului Coriolan Pop Lupu, care este si antrenor la grupele ’97, 2003 si la divizionara D, alaturi de Dan Moldovan. Ceilalti antrenori sunt Fulop Miklos (’2002) si Claudiu Ratea (2004).
La baza din Sangeorgiu de Mures dispun de doua terenuri si de opt spatii de cazare pentru sportivii din alte localitati. ”Pe timpul iernii inchiriem sali pentru grupele celor mai mici, pe care nu-i putem scoate afara. Baza materiala consideram ca este corespunzatoare si datorita partenerilor, hotelul Apollo si E-on, care ne pun la dispozitie terenurile”, a completat Coriolan Pop Lupu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE