Păstrarea punctului de pensie, economisire sau sfidare? Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Păstrarea punctului de pensie, economisire sau sfidare?

p_7_poza_1_03.jpgPunctul de pensie a ajuns să reprezinte 39,9 % din salariul mediu brut, astfel veniturile pensionarilor vor cobori sub nivelul din anul 2005. Creşterea punctului de pensie nu poate fi susţinută momentan, în caz contrar ne vom dezechilibra şi, poate, aluneca şi mai tare în groapa crizei. Astfel, parlamentarii au propus pastrarea punctului de pensie în 2010. Ce părere au pensionarii?

“Este vorba de o sfidare, o subevaluare a noastră, a pensionarilor din punctual de vedere al posibilităţilor de trai, al vârstei şi al condiţiilor. Cei “de sus” sunt nişte oameni mărunţi de fapt, ca Boc – la statură şi incapabili. Noi suportăm preţul calităţii vieţii iar ei, preţul moralităţii. Vor fi şterşi din istorie! O merită!”
Viorica Herdean, istoric de artă

“Dacă nu se măreşte, nu se măreşte. Se economiseşte şi profită de noi. Eu am o pensie foarte mică, pentru 38 de ani de muncă. Ce să fac cu şase milioane când medicamentele pe care trebuie să le cumpăr lunar, sunt zece milioane?”
Terezia

“Eu mă bucur că nu scade, e bine atâta timp cât rămâne aşa. Că nu creşte, ne conformăm. Eu am o pensie de zece milioane cu care mă descurc cât de cât.”
Ştefan

“E poveste lungă, se promite dar nu se face nimic. Nu sunt bani, ca să ne dea mai mult. Eu mă mulţumesc şi cu pensia mea de 1400 lei.”
Radu Ion

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE