Investitii împotriva inundatiilor la Directia Apelor Mures Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Investitii împotriva inundatiilor la Directia Apelor Mures

p_9_2_4b7b51.jpgDirectia Apelor Mures (DAM) va demara o serie de lucrari pe cursul pârâului Lut, aflat pe teritoriul comunei Gornesti si pe cursul râului Niraj, în amonte de acumularea Valea, acestea fiind prevazute în planul anual de investitii împotriva inundatiilor, a anuntat Calin Fokt, purtatorul de cuvânt al DAM.
Astfel, lucrarile de regularizare a pârâului Lut, pe teritoriul comunei Gornesti, vor fi realizate de firma SC RMD Consult SRL din Bucuresti, valoarea acestora fiind de 40.320 lei, fara TVA. „Pârâul Lut e îndiguit în mare parte, dar insuficient pentru anumite debite. În ultimii patru – cinci ani acolo au avut loc evenimente neplacute, cum ar fi revarsari si inundatii la debite nu foarte mari, de aceea nu putem risca distrugerea florei si faunei piscicole”, a declarat Calin Fokt.
În ceea ce priveste lucrarile de amenajare a râului Niraj în amonte de acumularea Valea, acestea vor fi realizate de firma SC Aquaproiect SA din Bucuresti, valoarea contractului fiind de 117.647 lei, fara TVA. „Fiecare lucrare are la baza un istoric. Întrucât anul trecut am avut parte de revarsari în zona respectiva, am introdus în programul de investitii anual obiectivele care prezinta riscuri de inundatii. La Miercurea Niraj avem în vedere reducerea riscului de blocare a barajului cu aluviuni”, a explicat Calin Fokt.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE