Targumuresenii inglodati in datorii fata de Aquaserv Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Targumuresenii inglodati in datorii fata de Aquaserv

p_13_2_52.jpgAproape 18 milioane de lei reprezinta datoria populatiei, a agentilor economici si ai institutiilor publice catre Compania Aquaserv. Din totalul populatiei cu datorii, 77% sunt asociatii de proprietari din oras, care au cumulat datorii in valoare de 4.715.486,42 de lei. De asemenea, din totalul datoriei, 11.641.713,89 de lei sunt creantele agentilor economici si ai institutiilor publice, iar 1.419.539,53 de lei, datoria consumatorilor individuali.
Asociatiile cu cele mai mari solduri restante sunt din cartierul Rovinari (Asociatiile nr. 21, 1146), Mureseni (Asociatia nr. 66),  blocurile de nefamilisti ale Primariei Targu-Mures din cartierul Tudor (Asociatiile nr. 191, 179, 202), Mihai Viteazul (Asociatia de proprietari nr. 4), Unirii (Asociatia nr. 209) si Ungheni (Asociatia nr. 1). Creantele acestora sunt în valoare de 1.715.199,14 de lei, ceea ce reprezinta 36,37 % din totalul soldului restant aferent asociatiilor de proprietari.

Actionati in judecata
Pentru recuperarea creantelor sunt actionati în judecata 191 debitori, din care 92 agenti economici. „Din acestia, pentru 72  s-au obtinut sentinte definitive si executorii, dar datorita faptului ca nu au în proprietate bunuri si nici disponibilitati de numerar în conturile bancare sau si-au încetat activitatea, recuperarea datoriilor este foarte anevoioasa”, a explicat Nicolae Tomuletiu, purtttorul de cuvant companiei Aquaserv. Dintre asociatiile de proprietari au fost actionate in judecata 28 de asociatii, obtinandu-se sentinte definitive si executorii pentru un numar de 11. In ceea ce priveste abonatii casnici, 79 au fost actionati in judecata, pentru 23 obtinandu-se deja sentinte definitive si executorii, dar chiar si asa, „recuperarea sumelor este anevoioasa”. „Clientii cu sold restant au fost avertizati, atât telefonic cât si în scris, pentru a efectua plata datoriilor restante fata de societate. În perioada ianuarie-noiembrie 2009 au fost întocmite un numar de 1.231 somatii”, a precizat Tomuletiu.

Campanie de sensibilizare a populatiei
Ca urmare a acestor somatii, soldul total restant in luna noiembrie 2009 a inregistrat o usoara crestere fata de perioada precedenta la institutiile publice si Asociatiile de proprietari, in timp ce la agentii economici si abonatii casnici s-a inregistrat o usoara scadere. În acest sens Compania Aquaserv Targu-Mures a demarat în luna decembrie 2009, o campanie de sensibilizare a clientilor din cadrul asociatiilor de proprietari cu datorii scadente importante. „Aquaserv  apeleaza la spiritul civic al locatarilor din blocurile cu datorii mari la plata facturilor de apa potabila/canalizare, sa-si achite datoriile dar si sa-si convinga vecinii cu datorii sa si le plateasca. Este foarte important ca toti locuitorii orasului, nu doar cei care sunt la zi cu facturile, sa  înteleaga ca, serviciile de furnizare a apei potabile si canalizare de care beneficiaza zilnic, trebuie platite la fel ca si oricare alta utilitate publica. Indiferent ca este vorba de apa, gaz, energie electrica sau termica, factura aferenta acestor servicii trebuie achitata deoarece în caz contrar se ajunge în situatia extrema în care furnizarea serviciului respectiv este sistata”, a mai spus Nicolae Tomuletiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE