Americanii ne învaţă cum să înţelegem cancerul de sân Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Americanii ne învaţă cum să înţelegem cancerul de sân

La iniţiativa organizaţiei americane Susan G. Komen, la Târgu-Mureş va avea loc în perioada 20-22 ianuarie un curs de formare de educatori de comunitate în vederea îmbunătăţirii noţiunii de cancer de sân şi problemele care le ridică acesta.
Programul se desfăşoară ca proiect pilot în cadrul Initiaţivei Globale pentru Conştientizare asupra Cancerului de Sân – Susan G.Komen for the Cure, în două ţări din lume: Brazilia, respectiv România, în Târgu Mureş, obectivul programului fiind acela de a îmbunătăţi situaţia mondială a cancerului de sân. „Programul este elaborat pentru persoane care vor crea, coordona, monitoriza şi evalua programe destinate cancerului de sân. Atelierul de trei zile, pentru formarea de educatori în comunitate, va ajuta participanţii să înţeleagă noţiuni legate de cancerul de sân şi le va furniza un ghid pas cu pas în aplicarea unor programe care să răspundă nevoilor locale din domeniul cancerului de sân şi care să aibă elemente de sustenabilitate”, a declarat Stella Hanusz, preşedintele Asociaţiei Române de Cancer – Grupul “Destine Comune”, din Târgu Mureş.
La curs vor participa 16 cursanţi: medici chirurgi, reprezentanţi ai Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, Direcţia de Sănătate Publică Mureş, medici chirurgi, colaboratori ai organizaţiei pentru iniţierea de proiecte, consilieri locali şi mass media. Cursul este organizat de organizaţia Susan G. Komen for the Cure, Societatea de educaţie contraceptivă sexuală din Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Română de Cancer Destine Comune din Târgu Mureş şi va avea loc la Hotel Continental.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE