Depozitul de deşeuri din Sânpaul, în pericol din cauza birocraţiei Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Depozitul de deşeuri din Sânpaul, în pericol din cauza birocraţiei

7-3_02.jpgFoto:
Lokodi Edita Emoke, preşedintele CJ Mureş, susţine că a atacat în instanţă deciziile CNAC, care se bat cap în cap

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a declarat, ieri, că se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele Comisiei Naţionale de Analiză a Contestaţiilor (CNAC), căreia îi reproşează faptul că ar putea bloca proiectul depozitului ecologic de deşeuri de la Sânpaul, în valoare de 27 de milioane de euro, bani asiguraţi din fonduri europene. “O să fac o vizită săptămâna viitoare la preşedintele acestei Comisii Naţionale de Analiză a Contestaţiilor. E inadmisibil, şi când vorbim de absorbţia fondurilor europene, iată de ce nu putem absorbi. E deponeul de la Sânpaul. Sunt contestaţi peste contestaţii, încă nici nu am pornit licitaţia”, a afirmat Borbely Laszlo.

Decizii contradictorii din partea CNAC

Potrivit ministrului mediului, până în prezent CNAC a dat două răspunsuri contradictorii, motiv pentru care Consiliul Judeţean Mureş, beneficiarul proiectului de la Sânpaul, este obligat să apeleze la instanţa de judecată. “La prima contestaţie, CNAC a spus că firmelor din România trebuie să li se permită să acceadă la astfel de proiecte chiar dacă e vorba de o activitate nouă în ţara noastră, iar la o altă contestaţie răspunsul a fost că asemenea lucrări trebuie executate de o societate care a avut cel puţin o lucrare de genul acesta. Vă întreb atunci ce mai facem noi aici cu absorbţia fondurilor? Ştiţi ce mi-au zis? Sunt mai multe complete şi un complet de judecată poate să aibă o opinie, un alt complet alta. Şi ne mai şi sugerează să venim înainte la ei. Ce reprezintă aceşti domni cu salarii imense? Deci săptămâna viitoare fac o vizită la preşedintele acestui CNAC şi îl întreb care e situaţia”, a arătat Borbely Laszlo.

Lokodi Edita: “Riscăm sancţiuni din partea UE”

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, a confirmat existenţa celor două decizii contradictorii date de CNAC, precum şi acţiunea în instanţă demarată împotriva aceleiaşi instituţii. “Am anunţat conducerea CNAC că am atacat în instanţă decizia lor care se bătea cap în cap cu prima. Proiectul se află în faza de licitaţie, pe partea de asistenţă tehnică şi execuţie, iar dacă primele deconturi nu se vor face la timp riscăm să fim sancţionaţi de Uniunea Europeană pentru că n-am reuşit să atragem primele tranşe de bani”, a declarat Lokodi Edita Emoke.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE