Csizmadia Csaba, salt de la Sângeorgiu de Mureş la Ferencvaros Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Csizmadia Csaba, salt de la Sângeorgiu de Mureş la Ferencvaros

16-1_09.jpg
Ferencvaros Budapesta, una dintre cele mai valoroase echipe de fotbal din Ungaria s-a aflat din 15 ianuarie la un stagiu de pregătire în staţiunea mureşeană Sovata. Puţină lume ştie că unul dintre cei mai iubiţi jucători de fotbal de la echipa de fotbal Ferencvaros din capitala Ungariei, Csizmadia Csaba, este acel fundaş central blond în data de 21 ianuarie la Reghin, a marcat un gol spectaculos, împotriva celor de la FC Municipal în cadrul unui joc amical.
Studiindu-i mai bine CV-ul fundaşului am observat că Csaba este născut în Sângeorgiu de Mureş şi a început fotbalul la fosta ASA Târgu-Mureş, pentru care a jucat la copii şi cadeţi, după care a părăsit România în urmă cu 11 ani.
A debutat în Ungaria la echipa Keskemet, apoi s-a transferat la echipa Videoton, la FC Fehervar, unde în perioada 2004–2006 a avut 69 de selecţii pentru echipa ungurească. După ce a realizat mai multe meciuri fantastice, în care a marcat din poziţii aproape imposibile şi datorită faptului că a reuşit în cele mai multe rânduri să devină un pasator prin excelenţă sau să urce în avanposturi să îşi ajute colegii, nu a trecut mult imp şi a fost curtat de austrieci de la Cubul SV Mattersburg unde a semnat un contract pe doi ani în perioada 2007–2008, marcând 7 goluri. În perioada 2008–2009 a plecat în Italia în seria B, la US Grosseto, iar în sezonul 2009–2010 a jucat în Croaţia la NK Slaven Belupo.
De anul trecut mureşeanul activează la Ferencvárosi TC, devenind în scurt timp vedeta echipei. Azi el se poate mândri că la vârsta de 25 de ani are la activ 250 de meciuri oficiale, dintre care 100 de meciuri jucate în campionatul Ungariei cu 11 goluri înscrise şi cu 15 selecţii la Naţionala Ungariei. De menţionat sunt şi cele peste 70 de goluri marcate la echipele la care a evoluat. Întrebat dacă îşi aminteşte cine l-a descoperit prima oară şi cine a fost omul care a crezut în steaua lui norocoasă, jucătorul de la Ferencvaros a răspuns fără nici o ezitare. “Am să-i mulţumesc toată viaţa antrenorului care m-a descoperit, Fodor Janos că a avut încredere în potenţialul meu. Îmi amintesc că într-o toamnă de octombrie am rămas pe stadion după antrenamente să dau ture de pistă că aşa m-a învăţat domnul antrenor care mi-a spus că dacă nu munceşti mult şi nu faci sacrificii nu poţi ajunge fotbalist şi… aceea zi mi-a prins bine mai târziu în viaţă pentru că întotdeauna am fost perseverent şi nu am aşteptat nimic pe tavă de la viaţă”, a declarat pentru cotidianul Zi de zi Csaba Csizmadia.
Ferencváros Budapesta a fost de 28 ori campioană a Ungariei, a cucerit de 20 ori Cupa Ungariei, recorduri neegalate în Ungaria, de două ori Cupa Europei Centrale (1928 şi 1937), iar în 1965 a câştigat Cupa Oraşelor Târguri (ulterior Cupa UEFA).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE