Cindy nu suportă ceapa, ar mânca oricând însă varza Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Cindy nu suportă ceapa, ar mânca oricând însă varza

8_28.jpg
S-a întâmplat să vă opriţi din drum privind cu admiraţie linia aristocratică a unui câine de luptă, aşezat cuminte, aşteptându-şi stăpânul? Aţi rămas cu privirea după un ghemotoc de puf alb ce se rostogolea plin de importanţă după stăpâna lui? V-aţi întrebat vreodată cum ar fi să aveţi un câine, un hamster, un papagal sau de ce nu, o broască ţestoasă acasă? Cotidianul Zi de Zi lansează o nouă rubrică dedicată iubitorilor de animale de companie. Azi, vă propunem să faceţi cunoştinţă cu Cindy, cockerul spaniel, ce o reneagă pe Mau, care se crede fiică-sa.

Cine este Cindy?

„Un ghemotoc negru, de o palmă şi ceva, cu doi ochişori ce abia se vedeau dintre cârlionţii strălucitori”, astfel îl descrie pe puiul de cocker spaniel Doina Mihuţia, secretara unui gimnaziu din Târgu-Mureş. „Am citit în Zi de Zi povestea Şosetuţei şi aş vrea să apară şi Cindy a noastră în ziar, pentru că ţinem foarte mult la ea, nu doar eu, dar toată familia”, motivează secretara alegerea făcută. S-o cunoaştem deci pe Cindy!
Pe 11 februarie Cindy împlineşte 10 ani de când a intrat în familia Mihuţia. „A fost un cadou pentru fiica-mea, Cristina, l-am cumpărat de la un crescător, se trage din mamă campioană a Ungariei”, povesteşte secretara.
Are zeci, poate sute de amintiri despre năzdrăvăniile căţeluşei, pentru că trebuie spus că Cindy e fetiţă, dar acum când doar despre asta ar trebui să povestească, „words don- t come easy!”, cuvintele îi vin mai greu pe buze. Câte un zâmbet fugar trece peste faţa Doinei la amintirea câte unui episod în care Cindy a mai comis câte o faptă memorabilă. „Nu odată găseam tot sulul de hârtie igienică desfăşurată prin toată casa, din simplul motiv că Cindy gonea după hârtia care se rostogolea desfăcându-se şi mai tare, de fiecare dată când botul ei negru şi umed se lovea de ea. Îi plăcea să facă şi săpături arheologice prin ghivecele cu flori…”, îşi aminteşte ea. Dar care căţel e mai cuminte? „Când era pui, ne-am ocupat foarte mult de el, l-am obişnuit să fie scos la plimbare de 3-4 ori pe zi, să fie dus la medicul veterinar, la vaccinuri, are fotoliul lui pe care stă, cât suntem plecaţi la serviciu el doarme, dar cu cinci-zece minute înainte de a ajunge acasă, eu sau soţul, care este febleţea sa, deja stă în faţa uşii de la intrare”, povesteşte Doina.
Cockeriţa neagră avea ce avea cu tocurile pantofilor. „Le rodea sistematic, îşi făcea de lucru şi cu papucii, dar altceva nu strica prin casă!”, îi ia apărarea stăpâna. „După ce s-a măritat Cristina, Cindy a rămas la noi în continuare, ne umple sufletele de bucurie, iar gândul ca vreodată nu ar mai fi printre noi, ne produce o durere îngrozitoare”, afirmă Doina.
Cockeriţa e deşteaptă, iubitoare, un pic şmecheră, mai ales când e vorba de ciocolată sau o prăjiturică! „Ştim că nu prea are voie, de aceea limităm consumul, dar şmecheră cum e, mai stoarce de la noi câte un supliment”, spune Doina, explicându-mi că la câini zece ani înseamnă cât 70 la oameni, aşa că trebuie să aibă grijă de glicemia patrupedului!

Ce mânâncă Cindy?

Când era pui mânca ficat fiert, lapte bătut, acum îi dau tablete, ca să nu facem reclamă la nici un produs, deşi toată lumea ştie ce mănâncă aceşti prieteni ai omului. „Îi plac dulciurile, legumele şi fructele, dar nu suportă ceapa! Cindy e vestită că recunoaşte de la o poştă iubitorii de animale. Dacă intră cineva care nu se dă în vânt după câini, protestul lui Cindy se rezumă la a-l privi cu detaşare ca apoi să dispară de acolo, întorcându-i spatele. Dacă nu închid uşile camerelor, Cindy nu refuză un somn clandestin ascunsă sub
plapumă!

Cât costă întreţinerea?

Copiii sunt mari, au şi doi nepoţi din partea Cristinei, iar băiatul care lucrează în Irlanda trebuie să-i audă măcar lătratul provocat cu greu al cockeriţei, pentru că îi e dor şi lui de ea. Astfel întreţinerea căţeluşei a rămas în seama celor doi Mihuţia, car fac totul pentru ea. Deparazitarea, tunsoarea, vizitele medicale, vaccinurile toate le fac cei doi, Mircea şi Doina. „O ducem la control la cabinetul dr. Palosi, vaccinurile le facem la cabinetul din 7 Noiembrie, Hunor se ocupă de tunsoarea sa, costă 45-50 de lei, vaccinurile cam 60 de lei, trei kile de tablete costă 15 lei, ajung pe două săptămâni, mai primeşte vitamine de două ori pe ani, ca să nu-i cadă blăniţa, are pedigree, carnet de sănătate”, înşiră dintr-o suflare Doina.

Şi totuşi, ce nu-i place lui Cindy?

Zona e plină de pisici. Şi Cindy le cam fugăreşte potrivit vechiului război între tagma câinilor şi a pisicilor. Cu toate acestea, există şi o excepţie, ca să întărească regula! Mau, pisica imensă, maronie cu pete negre care se ţine scai de Cindy! Nimeni nu reuşeşte să i-o scoată din cap că Cindy nu are cum să-i fie mamă!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE