Dragoş Popa vs. Bodan Buda la şefia PSD Târgu-Mureş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Dragoş Popa vs. Bodan Buda la şefia PSD Târgu-Mureş

7-1_21.jpg
Preşedintele interimar al PSD Târgu-Mureş, Dragoş Popa, şi-a anunţat ieri candidatura oficială pentru funcţia de preşedinte a organizaţiei municipale a formaţiunii. Conferinţa de alegeri va avea loc pe data de 18 februarie, existând şanse ca la aceasta să participe şi preşedintele PSD, Victor Ponta. „Pe această cale doresc să-mi anunţ candidatura oficială la funcţia de preşedinte al PSD Târgu-Mureş. Dacă ar fi să facem o mică analiză a ultimei perioade de activitate în cadrul organizaţiei. A existat o perioadă de interimat de la începutul lunii noiembrie când în urma demisiei fostului preşedinte s-a numit o comisie, formată din şase persoane, Cornel Birşcaru, secretar executiv al PSD Mureş, Vasile Papuc, vicepreşedinte al PSD Mureş, Mircea Pop, vicepreşedinte PSD Mureş, Cosmin Pop, preşedinte al organizaţiei de tineret Mureş şi Florin Buicu, coordonatorul departamentului de Sănătate. Această comisie a avut ca prioritate realizarea demersurilor pentru organizarea alegerilor”, a spus Dragoş Popa.

800 de membri validaţi

Una dintre atribuţiile Comisiei a fost şi realizarea unui recensământ al membrilor PSD. Potrivit lui Dragoş Popa în urma acestuia au fost validaţi 800 de membri ai formaţiunii la nivelul municipiului Târgu-Mureş. De asemenea, liderul interimar a făcut apel către toţi membrii formaţiuni să se implice cât mai mult în activitatea acesteia şi să participe la conferinţa de alegeri. „În această perioadă am avut întâlniri cu toţi membrii de partid. Invitaţia pe care o adresez încă de astăzi este ca toţi membrii PSD Târgu-Mureş să se implice în a fi mai activi, iar în cadrul Adunării Generale să participe cu toţii astfel încât, într-adevăr, să avem o demonstraţie de forţă şi să alegem viitoare structură de conducere care să asigure o coerenţă şi o vizibilitate mult mai mare”, a mai spus Popa.

Bogdan Buda: „Orice candidatură e binevenită”

Consilierul local Bogdan Buda care a anunţat cu ceva timp în urmă că este interesat de funcţia de preşedinte al formaţiunii a declarat că se bucură de anunţul făcut de Dragoş Popa. „Cred că orice candidatură este binevenită şi sper ca şi alţi membrii să-şi exprime o astfel de intenţie .Sper, de asemenea, să existe un proces electoral intern corect, proces ce presupune participarea la vot a tuturor membrilor de partid. Cred că doar în aceste condiţii alegerile interne din organizaţia municipală PSD Târgu-Mureş pot fi corecte”, a precizat Buda.

Contre între cei doi candidaţi

Îmediat după anunţarea candidaturii, Dragoş Popa a făcut o serie de declaraţii dure la adresa contracandidatului său Bogdan Buda, întrebat fiind de către jurnalişti cum vede candidatura lui Bogdan Buda şi dacă acesta, în cazul în care nu va câştiga alegerile, va avea vreun loc în echipa de conducere a lui Dragoş Popa. „Nu am o problemă că va candida Bogdan Buda sau alt coleg din PSD. Mi se pare firesc să fie o competiţie. Dacă va fi ales preşedinte sau va fi validat într-o structură de conducere a partidului vom discuta după alegeri. Bogdan Buda cred că ar trebui să fie ceva mai ataşat de structura PSD. Dincolo de activitatea lui politică şi administrativă cred că s-a îndepărtat puţin de ideea de partid social democrat. El face o politică mai mult personală şi nu a partidului”, a declarat Popa.
În replică, Bogdan Buda a ţinut să trimită un comunicat de presă în care declară că este criticat pentru faptul că a „avut curajul” să-şi exprime deschis opiniile politice. „Nu ştiu în ce măsură persoana mea poate şi trebuie să fie subiect de campanie. O spun cu regret, ca unul dintre puţinii membrii PSD care a avut curajul să aibă opinie politică chiar şi atunci când cei mai mulţi membrii din conducerea partidului şi-au plecat capetele”, a precizat Buda. Acesta a mai adăugat că în Consiliul Local votează în funcţie de voinţa membrilor simpli ai PSD. „Modul în care îmi exprim votul în consiliul local este expresia voinţei membrilor simpli ai PSD, a cetăţenilor cu care mă consult la fiecare decizie majoră. Am iniţiat o consultare directă în acest sens cu conducerea politică a organizaţiei, iniţiativă care s-a lovit de indiferenţă şi uneori chiar de refuz. Pot să spun cu măna pe inimă că mi-am oferit colaborarea corectă cu cei care astăzi mă acuză, din păcate cred că lipsa de „coloană” şi de caracter a făcut aproape imposibilă această colaborare. Îmi menţin oferta deschisă, cred că organizaţia PSD are nevoie de reformă, dar cei care o clamează în gura mare nu sunt capabili şi să o realizeze. E o simplă constatare ce nu-mi aparţine, este acea diferenţă dintre declaraţie şi acţiune efectivă”, a mai completat Buda.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE