Dispută pe Facebook între Andreia Moraru şi Lokodi Edita Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Dispută pe Facebook între Andreia Moraru şi Lokodi Edita

5-1_74.jpgDirectoarea Fundaţiei Alpha Transilvană din Târgu-Mureş, Andreia Moraru, şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, au avut, recent, o dispută interesantă pe Facebook, în care reprezentanta ONG-ului a afirmat că Executivul judeţului ar trebui să supravegheze cu mai multă atenţie modul de cheltuire a banilor alocaţi asistenţei sociale. „În opt ani nu văd că a urmărit o utilizare eficientă a banilor ce revin asistenţei sociale a judeţului şi vorbim aici de 40-50% din bugetul CJ. Practic, în judeţul Mureş atâta reformă s-a făcut în sistem, cam cât s-a presat de la UE şi de la guvern. Ce mi se pare innacceptabil, dânsa este fost magistrat şi ar trebui să cunoască şi să apere legea mai mult decât orice alt demnitar”, a afirmat Andreia Moraru, referindu-se la preşedintele CJ Mureş.
Drepturi există, dar fără norme de aplicare şi buget
Potrivit acesteia, în domeniul asistenţei sociale există o legislaţie saturată de tot felul de drepturi, dar care însă nu este legată de norme de aplicare efective, ce să mai vorbim de buget aferent. „Ar trebui la nivelul poziţiei dânsei să exista o permanentă presiune în a găsi soluţii mulţumitoare, însă dânsa s-a complăcut şi se complace într-o poziţie gen „nu aud, nu văd, nu înţeleg” şi lasă toată rezolvarea acestei situaţii la nivel de DGASPC. Or, DGASPC-ul e un organism cvasi-birocratic care are un inters natural în păstrarea „status quo-ului” actual, iar dânsa omite cu obstinaţie să înţeleagă că e nevoie aici de voinţă politică, adică de implicarea domniei sale. Păcat, căci în acest domeniu vorbim de vieţile unor oameni care pot lua un curs sau altul în funcţie de politica asumată de către CJ. Non-reforma costă şi încă foarte mult! Şi dânsa este responsabilă la nivelul poziţiei domniei sale nu numai pentru ceea ce face, ci şi pentru ceea ce nu face, aceasta fiind diferenţa esenţială între un politician şi un funcţionar şi acesta fiind motivul pentru care politicienii sunt toleraţi în toate sistemele politice democratice în ciuda tuturor păcatelor lor”, a adăugat Andreia Moraru.
Lokodi Edita: „Responsabilitatea trebuie împărţită”
De cealaltă parte, preşedintele CJ Mureş a explicat că responsabilitatea în cazul copiilor din sistemul de asistenţă socială ar trebui să fie împărţităm frăţeşte, între instituţia CJ Mureş şi autorităţile locale. “Vă rog nu blamaţi munca Consiliului Judeţean, despre mine puteţi să aveţi ce părere vreţi. Vedeţi că vorbiţi de o muncă de opt ani, în care de multe ori am fost alături de proiectele dumneavoastră. Am reformat tot sistemul, calitatea vieţii asistaţilor s-a schimbat. Aş dori să vă întreb, cunoaşteţi munca sistemului în întregime, vizitaţi alte instituţii, sau vorbiţi strict din punctul dumneavoastră de vedere. Apreciez mult munca pe care o faceţi, dar copii din sistemul unde munciţi nu sunt doar obligaţia Consiliului Judeţean, ci şi a autorităţilor locale, de unde provin”, a apreciat Lokodi Edita Emoke. “De când suntem membri UE se pare că bugetul scade, sunt multe probleme care în urma descentralizărilor au ajuns în ograda autorităţilor locale, mă refer la CJ, şi fondurile nu au crescut proporţional. Poate că se pare că nu mă interesează, dar vă înşelaţi, aş dori să vă ajut, dar vă rog analiza să o faceţi comparativ, şi cu alţii, care au o răspundere similară. Direcţia de altfel are conducere separată. În afarăd e fundaţia dumneavoastră, CJ sprijină peste 25 de asociaţii şi fundaţii care desfăşoară protecţie socială”, a completat preşedintele CJ Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE