Derby de clasament şi de Ardeal Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Derby de clasament şi de Ardeal

8_b5a918.jpgSala Sporturilor din Târgu-Mureş găzduieşte ayi, de la ora 20.00, partida dintre formaţiile masculine de baschet dintre BC Mureş Târgu-Mureş şi Gaz Metan Mediaş. Meciul face parte din programul etapei a XVIII-a a Diviziei A şi este considerat capul de afiş al etapei. Cele două echipe se află la egalitate de puncte, 27 şi ocupă locurile 2 şi 4, între ele fiind echipa CSM Oradea. Medieşenii se află pe locul secund, au mai puţine înfrângeri decât BC Mureş, patru faţă de cinci ale „tigrilor”, dar au victoria directă. Egalitatea de puncte se datorează pierderii punctului care se acordă învinsei, deoarece au pierdut în etapa numărul 8, 0-20 cu CSU Asesoft, când, la un moment dat pe parchet nu aveau niciun jucător autohton. A urmat imediat înfrângerea la actuala lideră, BC Timişoara 76-78, apoi cu U Mobitelco Cluj-Napoca 84-95, în etapa 11 şi cea cu BCM U Piteşti 66-77, în ultima etapă din tur, toate cele trei în deplasare.
Palmares favorabil „gaziştilor”
În ciuda partidei pierdute din etapa precedentă, când BC Mureş a cedat la CSM Bucureşti, echipa mureşeană poate fi considerată favorită. A învins toate cele patru formaţii, două dintre ele chiar în deplasare. În atare condiţii, ascendentul moral este de partea gazdelor partidei din această seară, în ciuda palmaresului din întâlnirile directe. Medieşenii au câştigat 12 din cele 16 meciuri disputate din toamna anului 2005 încoace. BC Mureş a obţinut cele patru victorii pe teren propriu, prima în cea de-a patra dispută, în februarie 2007, scor 98-77. Jocul cu cele mai multe puncte înscrise a fost câştigat de asemenea de către mureşeni, în octombrie 2008, scor 115-89, partidă disputată în Cupa României. Ultima a fost obţinută în urmă cu mai bine de doi ani, 89-77, după care a urmat o serie de cinci victorii ale Gaz Metanului, două dintre acestea, la Târgu-Mureş. În turul campionatului, ambele echipe au pornit cu obiective îndrăzneţe. Echipa din Mediaş era considerată de mulţi una dintre principalele candidate la titlu, în timp ce mureşenii şi-au propus cel puţin calificarea în finală. La Mediaş au învins gazdele cu 87-79, după un joc pe care l-au controlat, dar mureşenii au ţinut aproape. De atunci, au dovedit că pot face faţă jocurilor cu favoritele, devenind la rândul lor favoriţi.
Brigada de arbitri care va conduce jocul din această seară va fi alcătuită din Doru Vinaşi (Cluj Napoca), Laurenţiu Grigoraş (Buzău) şi Sorin Drugău (Braşov), iar Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost desemnat Marius Marinescu (Bucureşti).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE