Happy birthday, JuJuan Cooley! Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Happy birthday, JuJuan Cooley!

11_31c75c.jpgAstăzi îşi aniversează ziua de naştere unul dintre “diamantele”  Târgu-Mureşului, americanul JuJuan Cooley, (poate) cel mai îndrăgit jucător care evoluează în echipa de baschet mureşean, Bc Mureş. Pentru necunoscători, Cooley a poposit pe plaiurile mureşene în anul 2006, fiind descoperit şi selecţionat în lotul mureşean de antrenorul Mihai Corui, pentru a întări echipa…iar Cooley a confirmat încrederea ce i-a fost acordată, fiind numit conducător de joc şi ajungând idolul tribunelor mureşene.
Spiriduşul cu zâmbetul pe buze
La cei 1,75 m,  Cooley este un adevărat “spiriduş” pe teren, împingându-şi echipa de la spate prin viteza sa, ajungând de multe ori primul cu mingea în terenul de atac. E un spirit gregar, o calitate importantă a sa şi înţelege regulile fair play-ului ca şi cum le-ar fi inventat el însuşi, aşa că munca în echipă e ceva firesc pentru el… Remarcabil e stilul său de joc inegalabil, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu pentru spectacol. La capitolul spectacol e de subliniat că aproape la fiecare meci, Cooley reuşeşte să ridice în picioare peste 2000 de spectatori, prin eleganţa sa, prin pătrunderile sale de excepţie (şapcă, coşuri de la distanţă, pătrunderi fine sau dueluri adjudecate uşor). “Acest băiat minunat nu a poposit întâmplător pe malul Mureşului. Copiilor le este simbol şi model, adesea îi auzeam spunând: “Schimbarea asta de direcţie e ca şi a lui Cooley..” sau “ai văzut ce a făcut Cooley la meciul de aseară?” Zâmbetul lui perpetuu, fie victorie, fie înfrângere, ne spune că trebuie să adoptăm o atitudine pozitivă şi relaxată. Asta denotă măreţie, care există doar în apanajul oamenilor inteligenţi, deosebiţi. Însă Cooley nu cucereşte doar cu asta, el a devenit simbol pentru toată ţara baschetbalistică şi nu numai, poate fi numit pe bună dreptate, ambasador al acestui oraş cu toată distincţia şi greutatea acestei responsabilităţi”, a afirmat antrenorul Mihai Corui despre Cooley.
Cine este JuJuan Cooley?
În încercarea de-a pătrunde cât mai adânc în colţurile din universul jucătorului-omului Jujuan Cooley, am străbătut împreună – preţ de câteva întrebări şi răspunsuri – un drum frumos şi anevoios al… cunoaşterii. Şi în timpul micii noastre discuţii am descoperit la el o frumuseţe care-l luminează din interior. Ai impresia că vine din alte lumi. Când îl vezi jucând, ai senzaţia că omul ăsta n-are ochi, nici gură, nici plămâni, nici mâini, nici picioare….el joacă cu sufletul…
Reporter: Ce reprezintă pentru tine acest sport, baschetul?
Cooley:
Este, cred, cea mai directă şi mai apropiată cale de a te adresa oamenilor. Un om, un joc şi o emoţie. E un mesaj pe care-l transmiţi. Dacă el ajunge unde trebuie, te face mai bun, te face să te uiţi puţin înăuntrul tău, te mişcă, uneori te face chiar să plângi.
Rep.: Descrie-l pe omul JuJuan Cooley…
Cooley:
Sunt un nativ din vărsător care iubeşte libertatea, uneori  extrem de amuzant, original, independent, iar alteori diplomat, blând, înţelegător şi chiar timid.
Rep.: Care este importanţa publicului pentru JuJuan Cooley, jucătorul?
Cooley:
Sentimentul de siguranţă pe care mi-l dă publicul e ca şi nevoia de a mă înconjura cu prieteni.
Rep.: Ce anume te stârneşte spiritual şi emoţional?
Cooley:
Faptul că am devenit tătic. Jayla Gabrielle e sursa mea de rehidratare emoţională.
Noi, echipa “Zi de zi” îi mulţumim lui Cooley pentru tot ce face pentru comunitatea noastră mureşeană. Ne este necesar zâmbetul lui ştrengăresc şi mâna lui rapidă şi sigură. El îi pune la lucru pe cei uriaşi, este căpitanul de drept al echipei noastre, este “motorul” BC Mureş! La mulţi ani, Cooley!

“Brazil missed something senzational, Michigan lost something astonishing and Târgu-Mureş won something gracious! Thank you for choosing us! Happy birthday Jujuan Cooley!”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE