Niciun caz de hipotermie gravă Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Niciun caz de hipotermie gravă

Deşi temperaturile au scăzut până la -20 de grade pe timpul nopţii, în judeţul Mureş în serviciile de urgenţă nu s-au înregistrat cazuri grave de hipotermie.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, dacă în unele judeţe ale ţării în ultima perioadă s-au înregistrat cazuri de persoane care aveau nevoie de îngrijiri medicale din cauza frigului, în judeţul Mureş situaţia este îmbucurătoare. „Nu am avut astfel de cazuri. Cel puţin printre cei veniţi în UPU Mureş nu am avut cazuri de hipotermie”, a declarat dr. Cristian Boeriu, coordonatorul SMURD Târgu-Mureş. 
Doar Serviciul de Ambulanţă Judeţean Mureş a înregistrat un singur caz de hipotermie, persoana în cauză fiind diagnosticată şi cu intoxicaţie etilică. „Aseară (duminică seara – n.r.) am avut o singură persoană într-o comună din judeţ care era şi cu intoxicaţie etilică şi o uşoară hipotermie, dar probleme grave nu au fost
Poate vor fi cazuri în perioada următoare şi suntem pregătiţi să intervenim”, a declarat dr. Ioan Ivanici, managerul SAJ Mureş.
Locuri asigurate pentru oamenii străzii
Azilul de noapte din Târgu-Mureş funcţionează aproape la capacitate maximă, însă mai poate asigura locuri suplimentare pentru oamenii fără adăpost, care ar putea deveni uşor victime ale frigului de afară, mai ales pe timpul nopţii. Şeful instituţiei, Szekely Istvan susţine că numărul celor adăpostiţi nu a crescut în ultimele zile din cauza frigului. „Odată cu venirea sezonului rece săracii din municipiu sau zonele limitrofe deja au fost orientaţi către instituţie, li s-a oferit asistenţă, dar nu putem spune că a crescut numărul cazurilor. La ora aceasta sunt 128 de persoane, iar capacitatea permite să mai primim pe cei care solicită. În mod normal putem primi până 140 de persoane şi în condiţii de necesitate se poate suplimenta până la 25-30 locuri”, a declarat Szekely Istvan.
Persoanele care apelează la Azilul de noapte pot beneficia şi de o masă în valoare de 7 lei, un ceai cald şi un sandviş, dacă nu are nici un venit.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE