Deficit de 4,2 milioane de lei pentru bugetul Sighişoarei Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Deficit de 4,2 milioane de lei pentru bugetul Sighişoarei

8-1_43.jpgMunicipiul Sighişoara va avea în acest an un buget de 45,73 de milioane de lei la categoria venituri şi 50 de milioane de lei la categoria cheltuieli, adoptarea acestuia având loc vineri, 3 februarie, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local.
Primarul Ioan Dorin Dăneşan a declarat că este nemulţumit de valoarea diminuată a cotelor defalcate, precum şi de tactica reevaluării clădirilor îmbrăţişată de agenţi economici care astfel achită impozite mai mici pe imobilele deţinute. “Ca şi primar nu sunt mulţumit de bugetul actual, nu din cauză că nu am fi capabili să îl gestionăm ca instituţie, ci mă refer la cotele defalcate care s-au diminuat foarte mult în ultimii ani. Pe lângă acest lucru mai adaug faptul că multe întreprinderi care au solicitat împrumuturi de la bancă şi-au făcut unele reevaluări ala clădirilor la preţ mai mic, bugetul scăzând astfel”, a afirmat Ioan Dorin Dăneşan.
Adrian Eftimie: „Trebuie investiţii care să genereze bani”
Consilierul PDL Adrian Eftimie şi-a exprimat neîncrederea în ducerea la bun sfârşit a unor investiţii, apreciind însă că municipalitatea trebuie să realizeze în primul rând investiţii care să genereze bani. “Sunt convins că bugetul nu va rămâne aşa şi o parte din investiţii nu or să se mai facă, şi sunt exemple din anii trecuţi, în care s-a întâmplat chestia asta. Nu pot spune că sunt mulţumit, dar într-o perioadă dificilă probabil că accept să se facă investiţii. Ar trebui făcute investiţii care să genereze bani şi nu doar nişte cheltuieli care… de exemplu străzi, pe care azi le rezolvi şi mâine le spargi. Dacă e aşa, atunci e o problemă”, a explicat Adrian Eftimie.
Ion Adăscăliţei: “Am votat pentru funcţionarea primăriei”
Consilierul PNL Ion Adăscăliţei a subliniat că a votat pentru, din necesitatea de a nu bloca activitatea primăriei cu un vot negativ. “Am votat pentru, deoarece e vorba despre bugetul primăriei noastre şi nu putem să tărăgănăm acest lucru. Au fost o serie de aspecte prezentate de angajaţii primăriei şi dacă aşa trebuie, aşa facem, pentru funcţionarea bună a primăriei”, a spus Ion Adăscăliţei.
Toth Tivadar: “Un buget mai bun nu se putea face”
Consilierul UDMR Toth Tivadar a mărturisit că a votat pentru adoptarea bugetului, din considerentele că unul mai bun nu se putea face şi că un vot negativ ar fi blocat activitatea primăriei. “Am votat pentru deoarece am făcut un studiu înainte, am discutat cu cei care au fost responsabili din partea primăriei şi consider că un buget mai bun nu se putea face şi nu ne permiteam să blocăm activitatea primăriei”, a arătat Toth Tivadar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE