Demisia lui Boc, comentată de liderii politicii mureşeni Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Demisia lui Boc, comentată de liderii politicii mureşeni

10_a8ad53.jpgPremierul Emil Boc şi-a anunţat luni, 7 februarie, ora 10.30 demisia din funcţia de prim ministru, argumentându-şi gestul  ca fiind o “decizie pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară şi pentru  a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâta suferinţă”. Interimar în funcţia de premier a fost nominalizat  Cătălin Predoiu, ministru al Justiţiei în Cabinetul Boc. Decizia numirii noului premier al României va fi luată în urma consultărilor partidelor politice parlamentare cu Traian Băsescu, la Cotroceni. Decizia demisiei lui Boc  pare să nu-i fi luat prin surprindere pe liderii politici judeţeni. Dacă reprezentanţii PNL speră că această demisie să fie doar un pas către alegerile anticipate, cei de la PSD aşteptă demisia şefului statului, iar cei de  la UDMR îşi pun un semn  de întrebare privind această demisie, dacă ea  a fost comunicată în prealabil conducerii UDMR . În schimb, PDL, prin  Doru Oprişcan merge în continuare tot pe varianta unui premier PDL, exprimându-şi opţiunea  pentru  Vasile Blaga.
“Prima decizie înţeleaptă a guvernului Boc”
“Nu pot decât să salut decizia premierului Boc de a demisiona, şi să subliniez faptul că este prima decizie înţeleaptă a guvernului Boc. Practic a demisionat cel mai incompetent şi cel mai corupt şi mincinos guvern al României de după 1989.
Trebuie avut în vedere faptul că mai există doi paşi de făcut, demisia lui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate parlamentare corecte în România. Acestea trebuie să fie imperativele care trebuie în care trebuie să desfăşoare orice activitate în viitorului guvern. Să aşteptăm să vedem despre ce premier va fi vorba, şi e evident că va fi un lacheu al Cotroceniului. În nici un caz PNL nu va face o propunere, este exclus cu Traian Băsescu preşedinte ca în acest moment PNL să propună un nume. Singurul lucra care îl cerem sunt alegerile anticipate, şi în urma rezultatelor acestora, atunci USL va discuta  cu Traian Băsescu.”

Ciprian Dobre, deputat, preşedinte PNL Mureş
“Este o situaţie extraordinară”
“Era oarecum de aşteptat această demisie, singura întrebare pentru mine este dacă domnul Boc a discutat sau nu despre această hotărâre a sa, în sensul că a dorit demisia guvernului sau demisia premierului. Nu ştiu dacă a discutat acest aspect cu conducerea UDMR-ului, şi a celorlalte partide care susţin guvernul.
Pentru mine este un semn de întrebare. Dar oricum, acestă demisie a venit oarecum la presiunea străzii. Urmează să vedem ce vom face în continuare, nu pot anticipa, depinde mult de discuţiile de la ora 16.30 de azi (n.r. luni), când UDMR se prezintă la Cotroceni unde discută cu preşedintele ţării. După aceea, cred că cel târziu marţi, va fi convocată conducerea naţională UDMR după care se vor lua nişte decizii foarte importante. Nu cred că putem vorbi de criză cu această demisie a lui Boc, dar este o situaţie extraordinară şi trebuie să fie tratată cu foarte mult simţ de responsabilitate din partea tuturor.”

Kelemen Attila, deputat, preşedinte UDMR, Mureş
“A scăzut extraordinar de mult în credibilitate”
“Este o decizie personală a premierului Boc. Eu chiar am fost surprins că a rezistat 3 ani sub o presiune fantastică, şi probabil că, aşa cum spunea şi domnia sa, a sosit momentul să vină cu o schimbare. A scăzut atât persoana Boc cât şi guvernul Boc extraordinar de mult în credibilitate, măsurile trebuiesc continuate, şi stabilitatea economică câştigată menţinută, şi probabil că era nevoie de o astfel de decizie pentru a se instala un alt guvern. Ce fel de guvern va fi, încă nu ştiu, acum sunt în drum spre Bucureşti, poate mâine voi şti mai multe. Părerea mea, este că va trebui tot un guvern politic, cu premier PDL, şi singurul şi cel mai nimerit să ocupe această funcţie este Vasile Blaga. PDL-ul are nevoie acum de unitate, şi nu cred că s-au tulburat apele o dată cu7 această demisie, toată lumea e conştientă că nu vor exissta învingători, toată lumea va pierde dacă nu reuşim să jucăm toţi împreună.”
Doru Oprişcan, deputat, preşedinte PDL Târgu Mureş
“Mai este un pas, demisia lui Traian Băsescu”
“Demisia vine ca urmare a protestelor oamenilor din stradă din ultimele 20 de zile. Este încă un pas mare înainte prin demisia guvernului Boc, şi mai este un pas, demisia lui Traian Băsescu, care va duce la alegeri anticipate. Restul sunt detalii de execuţie a unui proces. În stradă oamenii cer trei lucruri, demisia lui Boc, demisia lui Băsescu şi alegeri anticipate. Restul lucrurilor nu contează, toate artificiile făcute în perioada asta de timp, cu tot felul de renunţări la taxe, la impozite, sunt doar praf în ochi. Trei solicitări scurte şi clare, jos Boc, jos Băsescu şi alegeri anticipate. Ţinta USL-ului va fi să ia cât mai multe voturi la alegeri, fie ele locale sau generale, e un process care urmează după aceste două persoane îşi dau demisia, şi se stabileşte data alegerilor anticipate. După aceea vine rândul populaţiei să decidă prin vot în ce cuantum, pe cine şi unde trimite pe cineva în autoritatea statului.”
jrs. Cornel Brişcaru, secretar executiv PSD Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE