Copiii cu cancer au nevoie de ajutorul comunităţii Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Copiii cu cancer au nevoie de ajutorul comunităţii

11-3_15.jpgDepistat la timp şi tratat corect, cancerul la copii răspunde mult mai bine la tratament decât la adulţi. Anual, pe data de 15 februarie este sărbătorită în toată lumea Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, această zi fiind desemnată în 2003 de Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer.
Scopul acestei zile este de a se informa publicul despre cancerul la copii, de a se organiza evenimente, cu strângere de fonduri, pentru organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer pentru a-şi finanţa programele la nivel local. Cancerul la copil este o boală rară şi reprezintă doar 2% din toate tipurile de cancer.  Acesta poate fi diagnosticat precoce, însă fiecare părinte trebuie să ştie că controalele medicale regulate sunt obligatorii, orice simptom de boală trebuie investigat, diagnosticat şi tratat până la dispariţie şi orice schimbare în starea de sănătate a copilului trebuie atent analizată de medic şi de părinţi. 
”În fiecare an, mai mult de 200.000 de copii din întreaga lume sunt diagnosticaţi cu cancer. Incidenţa este de  8-16 cazuri noi la 100.000 de copii, iar în România  sunt 9,5 cazuri noi la 100.000 de copii. În România se estimează că există 500 de cazuri noi pe an şi 5000 de pacienţi cu boala în evoluţie sau remisiune. În Compartimentul Hemato Oncologie al Clinicii Pediatrie I Târgu-Mureş se diagnostichează anual 20-25 cazuri noi de cancer, cele mai multe cazuri fiind leucemii, dar şi tumori solide şi limfoame”, a precizat dr. Mihaela Ioan Chinceşan, medic în cadrul  Compartimentul Hemato Oncologie al Clinicii Pediatrie I al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.
Donaţii din partea societăţii
Prin intermediul Asociaţiei “Împreună pentru copiii cu cancer” cetăţeni, firme şi organizaţii din judeţul Mureş au contribuit cu donaţii pentru sprijinul copiilor bolnavi de cancer internaţi la Clinica de Pediatrie I din cadrul SCJU Târgu-Mureş. “Suntem o asociaţie umanitară, cu scopul de a sponsoriza Compartimentul de Hemato Oncologie Pediatrică şi dorim să sprijinim micii pacienţi şi familiile lor, în primul rând prin crearea unor condiţii de spitalizare confortabile şi asigurarea diverselor materiale necesare. Nevoile şi lipsurile sunt multe şi banii puţini, dar avem convingerea că, aşa cum şi până acum comunitatea a fost alături de noi, şi în continuare vom putea spune că mureşenii sunt “împreună” când e vorba de a ajuta copiii bolnavi. Asociaţia noastră împreună cu reprezentanţi ai spitalului şi un grup de oameni de suflet ne propunem proiecte ample pentru perioada următoare. Şi dumneavoastră puteţi sprijini acest proiect prin donaţiile 2% din impozitul pe venit, alte donaţii şi sponsorizări”, a declarat Gabriela Farczadi, preşedintele Asociaţiei “Împreună pentru copiii cu cancer”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE