Sânpaul mizează pe proiecte europene în 2014 Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Sânpaul mizează pe proiecte europene în 2014

Consilierii locali din comuna Sânpaul au votat la finele lunii ianuarie bugetul comunei pentru anul 2014. Despre valoarea acestuia precum şi despre proiectele de investiţii din acest an ne-a vorbit primarul comunei Sânpaul, Simon Istvan.

Reporter: Cum a decurs votul în Consiliul Local Sânpaul în ce priveşte bugetul pentru acest an?

Simon Istvan: În cadrul şedinţei Consiliului Local al comunei Sânpaul din 31 ianuarie 2014, proiectul de buget a fost votat în unanimitate. Toţi consilierii au votat pentru, la fiecare capitol s-au primit banii necesari pentru funcţionarea în bune condiţii a instituţiilor de pe raza comunei.

Rep.: Cum se prezintă bugetul comunei Sânpaul pentru acest an?

S.I.: Valoarea bugetului pentru 2014 aprobată prin votul consilierilor este 9.118.000 lei. În ce priveşte investiţiile importante amintesc aici un proiect prin FEADR, un proiect european, canalizarea prin Fondul de Mediu şi tot pe proiecte europene avem un proiect care prevede construirea unui azil de bătrâni prin Programul Operaţional Regional.

Rep.: Care aste valoarea din buget alocată investiţiilor?

S.I.: Din totalul bugetului, 50 la sută din fonduri sunt alocate investiţiilor. De asemenea, undeva între 10 şi 15% vom avea fonduri prevăzute pentru Planul Urbanistic Zonal, pentru pregătirea noilor studii, astfel să putem depune proiecte pentru fonduri europene.

Rep.: Cum se prezintă investiţiile pentru acest an?

S.I.: Este vorba de proiectul prin Fondul de Mediu, etapa a doua a proiectului cu canalizarea, prin Programul Operaţional Regional avem un proiect de construire a unui centru de persoane vârstnice care în luna mai va fi finalizat. De asemenea, prin FEADR prin Măsura 125 avem un proiect de construirea unui pod peste Mureş, care va fi de asemenea finalizat în acest an. Asta în ce priveşte proiectele începute. În ce priveşte proiectele noi, este vorba de cel legat de eficientizarea şi întreţinerea iluminatului public pentru a reduce costurile şi pregătirea documentaţiei necesare pentru a putea depune proiecte pentru perioada când vor fi deschise noile axe de finanţare cu bani europeni, astfel încât să fim pregătiţi să depunem din timp proiectele.

Rep.: Va asigura acest buget dezvoltarea în bune condiţii a activităţii la nivelul comunei?

S.I.: În acest an bugetul este un pic mai mic, dar cu acesta trebuie să ne descurcăm. Norocul nostru este că avem proiecte europene pentru a ne putea dezvolta în comună. Dacă nu ar fi aceste proiecte europene, din bugetul local nu ne-am putea dezvolta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE