Popicarele mureşene pregătesc asaltul final Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Popicarele mureşene pregătesc asaltul final

Jocuri internaţionale de popice la Târgu-Mureş

Echipa feminină de popice Electromureş Romgaz Târgu-Mureş a obţinut duminică victoria cu scorul de 6-2 în faţa celor de la CSM Corona Braşov, într-o partidă din etapa a VIII-a, a doua a ultimului tur din Campionatul Naţional al senioarelor.

În partida disputată pe arena proprie, în organizarea echipei braşovene, care îşi dispută jocurile de pe teren propriu la Târgu-Mureş, echipa antrenorilor Seres Sandor şi Orosz Istvan a reuşit un total de 3258 de popice, faţă de 3190 al „gazdelor”. Punctele formaţiei mureşene au fost obţinute de Alexandrina Bornert, Duka Tilda, Dalia Roman şi Doina Baciu, iar celelate două puncte au fost acordate în urma numărului mai mare de popice doborâte de echipa învingătoare, scorul pe manşe fiind 14-10 în favoarea mureşencelor. Victoria a fost conturată după prima serie, în care toate cele trei componente din lotul mureşean au obţinut victoria. Bornert a cedat prima manşă cu Noghi, dar s-a impus în următoarele trei şi a învins cu 535-496 p.d., câştigând primul punct. În acelaşi schimb, Duka a încheiat la egalitate la manşe, 2-2 dar a reuşit şi ea punctul pentru echipă, cu 10 popice mai mult decât braşoveanca Bărdiţă, scor 548-538 p.d, la fel ca şi junioara Dalia Roman, care a câştigat trei manşe şi cu un total de 552-519 în faţa lui Axinte.

Amicale cu Serbia pe arena mureşeană

Cu 3-0 la puncte de echipă, 5-3 la manşe şi 82 de popice avantaj, soarta partidei era aproape decisă. Revenită după o absenţă datorată faptului că majoritatea componentelor echipei s-au văzut nevoite să-şi caute un loc de muncă, Gyeresi Anna a fost întrecută cu 519-540 de tripla campioană naţională la junioare, Adina Sava. În acest schimb, Fulop Erika, după două manşe cedate în faţa lui Manolache a revenit în următoarele două şi a fost la un pas de a obţine punctul, cedând la doar şase popice (549-555). Acesta a fost şi cel mai valoros rezultat al reuniunii, egalat de mureşeanca Doina Baciu, care a obţinut al patrulea punct al echpei, câştigând cu 3-1 la manşe şi 13 popice mai mult decât a reuşit braşoveanca Preda. Mureşencele mai au de disputat sâmbătă, tot pe arena proprie ultimul meci din acest tur cu Rapid Bucureşti, după care va urma o lună de pauză, urmat de ultimele două etape şi turneul final pentru titlu. În această pauză, reprezentativa de senioare a României va efectua un cantonament la Târgu-Mureş, care se va încheia cu un dublu amical cu echipa Serbiei, în zilele de 15 şi 16 martie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE