Primăria schimbă fața Reghinului Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Primăria schimbă fața Reghinului

reghin 1Încă de la preluarea mandatului, primarul Reghinului – Maria Precup, și-a stabilit ca obiectiv promovarea și susținerea unor proiecte de dezvoltare a orașului precum și elaborarea de strategii de investiții coerente și corelate cu nevoile de dezvoltare ale comunității, pe termen lung. Însă nu se poate discuta cu adevărat despre dezvoltarea Reghinului și despre atragerea de investiții atâta timp cât nu sunt rezolvate în totalitate problemele de infrastructură, utilități, etc. Tocmai de aceea în Reghin, autoritatea locală a pus accentul pe modernizarea și reabilitarea străzilor. În această vară au demarat lucrările de modernizare pe 3 dintre cele mai mari și circulate străzi (Gurghiului, Dedradului și Gării) care fac legătura cu drumurile județene, lucrări ce se vor finaliza la sfârșitul lunii decembrie a acestui an. Astfel numărul străzilor asfaltate în Reghin în perioada 2012-2015 ajunge la 34. Doar în 2014, investițiile în infrastructură au fost de 3.450.000 lei. Printre lucrările realizate de primărie în acest an amintim: reabilitarea podului peste Mureș (proiect finanțat din fonduri guvernamentale), modernizarea bazei sportive Avântul, asfaltarea străzilor Pietroasei, Pășunii și Orizontului (valoare totală 1.030.000 lei), construirea Centrului de Informare Turistică. Una dintre cele mai mari investiții realizate în acest an a fost cea aferentă extinderii rețelei de apă și canalizare, proiect în urma căruia mii de cetățeni au fost racordați la utilități.

T3_65-80.indd

Spațiile de cultură și școlile au fost și ele în atenția administrației locale, Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” fiind complet renovată printr-un proiect care a obținut finanțare de la Guvern, proiect în valoare de 545.000 lei.

S-au demarat de asemenea procedurile pentru ca în primăvara anului viitor să se construiască sensul giratoriu la intersecția străzilor Iernuțeni și Gurghiului, investiție necesară pentru a fluidiza traficul din zonă. Printr-un alt proiect cu finanțare guvernamentală, s-a demarat construcția unui corp nou la una din școlile municipiului. S-au modernizat în paralel spațiile de joacă, parcurile (investiție recentă în Parcul Tineretului), zonele de agrement ale orașului, urmând ca în primăvara anului viitor Parcul Central să intre în reabilitare. S-a încheiat de asemenea licitația pentru înființarea unei creșe în Municipiul Reghin, proiect în valoare de 1.500.000 lei, din fonduri norvegiene. S-a atribuit contractul de lucrări către executant pentru ca în primăvara anului 2016 să fie demarate lucrări de modernizare pe alte 8 străzi ale municipiului. La începutul anului viitor se va construi un bloc de 36 de locuințe sociale de care vor putea beneficia 124 de persoane, în valoare de 900.000 lei finanțat de Ministerul Dezvoltării.

În luna noiembrie a fost aprobată de către Consiliul Local Strategia de Dezvoltare Locala a Reghinului 2015-2020 – proiect amplu realizat cu implicarea cetățenilor prin calendarul de consultări publice sectoriale și pe cartiere, precum și prin aplicarea de sondaje de opiniei. În urma acestor consultări s-au conturat direcții clare pe care administrația locală să le aibă în vedere în viitoarele proiecte de dezvoltare pe termen mediu și lung a comunității reghinene.

Unul din marile proiecte ale administrației locale – Construcția unei hale agroalimentare – în valoare de 9.379.000 lei, a primit finanțare prin CNI și Ministerul Dezvoltării, urmând ca lucrările să demareze la începutul anului viitor. Tot în 2016 va intra în reabilitare și cinematograful Patria proiect în valoare de 7.000.000 lei. Sunt două proiecte la care se lucrează de mai bine de un an de zile, iar primarul municipiului Reghin este mândră că ambele proiecte au obținut finanțare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE