Share

Home / Sanatate / Experți din Mureș, implicați într-un proiect pentru copiii cu diabet

Experți din Mureș, implicați într-un proiect pentru copiii cu diabet

workshopExperți din Târgu-Mureș iau parte sâmbătă, 27 februarie, la un workshop multidisciplinar care face parte dintr-un proiect dedicat copiilor cu diabet și familiilor lor. Evenimentul are loc la Cluj-Napoca și acolo se reunesc specialiști în diabetologie, pediatrie, asistenți sociali, psihologi, pedagogi, un jurist, precum și conducători ai unor organizații de profil.

Este vorba despre 15 experți din Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Satu Mare, Zalău, Oradea și București. Workshopul echipei multidisciplinare, intitulat „Dezbaterea aspectelor privind serviciul integrat medico-social dedicat copiilor cu diabet” și care are ca scop stabilirea un limbaj comun pentru îmbunătățirea stilului de viață a copiilor și tinerilor cu diabet, este organizat de Asociația „Mișcare de Tabără Yuppi”, împreună cu Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet Cluj. „În cadrul workshopului se dorește identificarea nevoilor sociale specifice, formarea unei echipe multidisciplinare de specialiști (medici, nutriționiști, asistenți sociali, pedagogi, psihologi, juriști etc.) de susținere și de oferire a unor servicii integrate copiilor cu diabet și implicit familiilor acestora. Serviciul integrat va consta într-o campanie de informare dedicat aparţinătorilor, consiliere peer-to-peer, tabere terapeutice şi grupuri de suport pentru părinţi, rezultatul final fiind un ghid practic din care atât părinţii, cât şi specialiştii din domeniu pot să se inspire cu privire la metodele şi instrumentele adecvate dezvoltării abilităţilor de viaţă a copiilor cu diabet. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a crea cadrul necesar pentru a oferi servicii complete familiilor în care trăiesc copii/tineri cu diabet. Ne dorim ca viaţa copiilor cu diabet să fie mai bună, mai fericită”, au transmis organizatorii evenimentului. Asociația „Mișcare de Tabără Yuppi” organizează tabere terapeutice pentru copii între 7-17 ani cu diabet, artrită juvenilă și boli oncologice. Tabăra oferă un loc vesel și iubitor pentru copiii cu boli cronice și grave, unde ei pot să-şi redescopere resursele interne. Până în prezent peste 300 copii cu boli cronice și grave au beneficiat de oportunitățile oferite de aceste tabere.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

IMPORTANT! Întrebări și răspunsuri despre noul coronavirus

Reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile au publicat, pe rețeaua de …

Share
Share