FOTO – Premierea „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă” la sediul CECCAR Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 610 Vizualizări

FOTO – Premierea „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă” la sediul CECCAR Mureș

Ministerul Educației, în parteneriat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), a organizat, vineri, 19 aprilie, cea de-a doua ediție a „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă”, care a avut loc la Liceul Tehnologic „Electromureș” din municipiul Târgu Mureș. Vineri, 10 mai, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători din cadrul concursului, premiere care a avut loc la sediul CECCAR Mureș de pe strada Márton Áron, începând cu ora 12:00.

Premianții au fost primiți de președintele CECCAR Mureș, Lucian Savu, aflat alături de inspectorul școlar de specialitate din cadrul ISJ Mureș, Anca Turc, directorul Liceului Tehnologic „Electromureș”, ing. Ionuț Cozma și fostul președinte CECCAR Mureș, actual membru  al Consiliului Superior de Conducere al Corpului Experților Contabili Autorizați din România, Dănilă Buculeu. Lucrările concurenților au fost corectate de către comisia de corectare a lucrărilor din competiție, din care fac parte Valentina Muntean, reprezentant CECCAR Mureș, Monica Frâncu, profesor al Liceului Tehnologic „Electromureș” și Angela Milașcon, profesor al Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai”.

Lucian Savu: „Contabilul este o piesă importantă în economia unei corporații”

Pentru început vreau să vă spun că accesul la profesia de expert contabil este greu, dar merită. Cei dintre voi, care doresc să acceadă la această meserie, veți intra într-o organizație de valori profesionale care se ghidează după standarde, reglementări și după rațioamentul profesional. Dacă în cadrul orelor de la școală sunteți la nivelul de bază a ceea ce înseamnă contabilitatea, vă spun că profesia aceasta înseamnă mai mult de atât, mai mult decât a așeza niște cifre și de a urmări niște conturi. Înseamnă să fii mâna dreaptă a antreprenorilor, fiind pilonii unei afaceri sănătoase și legale din toate punctele de vedere. Contabilul este o piesă importantă în economia unei corporații. Contabilitatea este cea mai universală știință de pe pământ, potrivit dicționarului enciclopedic”, li s-a adresat președintele CECCAR Mureș, Lucian Savu, elevilor prezenți la premiere.

Președintele CECCAR Mureș, Lucian Savu

Înainte de începerea premierii propriu-zise, inspectorul școlar de specialitate din cadrul ISJ Mureș, Anca Turc, le-a transmis elevilor nu numai felicitări, ci și mulțumiri pentru că au dat curs acestui concurs dedicat exclusiv elevilor de clasa a XI-a.  

Vă mulțumim foarte mult pentru toate implicarea și devotamentul pe care l-ați acordat acestui concurs și că am reușit printr-o colaborare excepțională să dăm curs acestui eveniment, care este deja la cea de-a doua ediție. Din păcate voi puteți participa doar în clasa a XI-a, dar puteți să transmiteți experiența pe care ați avut-o și colegilor mai mici. Această experiență vă va oferi un plus valoare cunoștințelor voastre și vă va ajuta în modul în care gândiți spre viitor. Felicitări tuturor și chiar dacă nu sunteți printre premianți să știți că sunteți câștigători cu toții prin faptul că ați participat”, le-a transmis inspectorul școlar de specialitate din cadrul ISJ Mureș, Anca Turc, premianților.

Inspectorul școlar de specialitate din cadrul ISJ Mureș, Anca Turc

Ulterior, li s-a adresat celor prezenți și fostul președinte CECCAR Mureș, actual membru  al Consiliului Superior de Conducere al Corpului Experților Contabili Autorizați din România, Dănilă Buculeu, care i-a copleșit pe elevi cu felicitări riguroase și urări de bine.

Țin să vă felicit pe toți pentru inițiativa și puterea de care ați dat dovadă pentru faptul că ați participat la o astfel de competiție. Vă felicit pentru câștigul acumulat la acest concurs și multe mulțumiri pentru Inspectoratul Școlar Județean Mureș, școlilor, profesorilor pentru implicare și vă doresc multă baftă în continuare. În numele Consiliului Superior de Conducere al Corpului Experților Contabili Autorizați din România vă așteptăm și la următoarea ediție a acestui concurs”, le-a spus, cu zâmbetul pe buze, expertul contabil Dănilă Buculeu.

Membru al Consiliului Superior de Conducere al Corpului Experților Contabili Autorizați din România, Dănilă Buculeu

Premii valoroase și mulțumiri

Astfel, elevii care au participat la concurs au fost premiați de CECCAR Mureș cu premii în bani, de la mențiunea a III-a, până la premiul I, în valoare de 700 de lei, premiu câștigat de elevul David Daniel Apostol de la Colegiul Economic „Transilvania”. În semn de mulțumire, echipa CECCAR le-a oferit câte un premiu simbolic, sub formă de diplomă, tuturor profesorilor coordonatori, directorilor și liceelor care au participat la competiție.

Premiul I oferit elevului David Daniel Apostol de la Colegiul Economic „Transilvania”

Faza județeană a competiției, desfășurată cu sprijinul și suportul logistic al Inspectoratelor Școlare Județene, și-a propus să contribuie la formarea noilor generații de profesioniști în domeniul financiar, mai exact în cel al contabilității. Competiția s-a adresat exclusiv elevilor de liceu, din clasele a XI-a, filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice, oferindu-le oportunitatea de a-și demonstra și dezvolta cunoștințele teoretice și aplicative într-un cadru competitiv stimulativ. La prima ediție, desfășurată anul trecut, au participat peste 450 de elevi din majoritatea județelor țării. În județul Mures, gazda concursului a fost Liceul Tehnologic „Electromures” Targu Mures, la care s-au înscris nu mai puțin de 13 elevi de la Colegiului Economic „Transilvania”, Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu Mureș și de la Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” din Reghin.Etapa națională a concursului va avea loc în preioada 30 mai – 1 iunie la București.

Foto & text: Lorena PINTILIE & Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE