Peste 50 de tineri angajați pe loc, la Bursa locurilor de muncă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

Peste 50 de tineri angajați pe loc, la Bursa locurilor de muncă

 

Sute de tineri, majoritatea absolvenţi din acest an, au stat la coadă, vineri, 20 octombrie, pentru a vedea oferta de la Bursa locurilor de muncă desfăşurată la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu Mureş, , la sediile Punctelor de lucru Reghin şi Târnăveni şi la Hotel Korona – Sighişoara.

dsc_0043

La Târgu Mureş, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi s-a desfăşurat la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, unde tinerii au stat la coadă, primind bonuri cu numere de ordine pentru a putea în sală şi a vedea oferta. Comparativ cu edițiile anterioare, observăm o creștere semnificativă a numarului de companii prezente la ediția din această toamnă.

” În cadrul Bursei locurilor de muncă, absolvenții pot lua contact direct cu angajatorii, perspectivele de dezvoltare în carieră, pozițiile deschise și proiectele pe care pot lucra în cadrul companiei. Majoritatea locurilor de muncă sunt pentru studii medii, 82 sunt pentru studii superioare. Pentru participare la bursă au fost contactaţi 1150 angajatori posibili ofertanţi de locuri de muncă şi au participat 72, din care la Târgu  Mureş – 46, Reghin – 10, Sighişoara- 6, Târnăveni – 10” a precizat directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş, Gheorghe Ștef.

Majoritatea tinerilor prezenţi la bursă sunt absolvenţi din acest an, de liceu sau facultate, dar au fost şi persoane care sunt înregistrate în evidenţa AJOFM sau care vor să îşi schimbe locul de muncă. Piața muncii este foarte dinamică și într-o continuă schimbare, candidații trebuie să ia în considerare mai mulți factori, cultura organizațională, mediul de lucru, oportunitățile de dezvoltare profesională, programele de training, nu doar componența salarială, atunci când analizează o ofertă de muncă.

Oferta angajatorilor a fost de 948 locuri de muncă, în următoarele meserii: lucrător comercial, ospătar, șofer, bucătar, confecționer asamblor articole textile, lucrători în ceramică, operator CNC, lăcătuş, muncitor necalificat, etc,  iar pentru persoane cu studii superioare: inginer topograf, inginer de proces, inginer mecanic, inginer producţie, contabil, inginer constructor tipare, funcţionar economic etc.

La bursă au participat 1168 persoane, din care 298 absolvenţi, 147 absolvenţi au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă. 52 persoane au  fost angajate pe loc, dintre acestea 3 fiind persoane cu studii superioare. Pentru unii, însă, nivelul de compatibilitate între pregătirea profesională, propriile competențe și expectante și cerințele postului, posibilitățile de dezvoltare, precum și existența echilibrului viața profesională – viața personal, nu au fost compatinile cu oferta.

dsc_0032

”Locurile de muncă sunt multe, angajările mai puține, pentru că din discuțiile avute cu angajatorii, nu sunt doritori, poate salarariile sunt mici sau cererea nu s-a întâlnit cu oferta. Primăria este alături de orice societate comercială, vom crea un consiliu al societăților pe care îl vom consulta de fiecare dată, și vom propune consilierilor locali să vină cu amendamente legate de acesta” a declarat Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Tîrgu-Mureş.

Anul trecut au fost oferite circa 800 de locuri de muncă, iar la o lună după terminarea bursei, aproape 300 persoane și-au găsit un loc de muncă, în industria alimentară, textilă sau cablaje.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE