Dr. Claudiu Puiac: „Depresia este o problemă de sănătate publică majoră” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 562 Vizualizări

Dr. Claudiu Puiac: „Depresia este o problemă de sănătate publică majoră”

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș, dr. Claudiu Puiac, a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Sănătății, pe care vi-l redăm în rândurile de mai jos.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, sărbătorită astăzi, 7 aprilie, urez tuturor salvatorilor de vieți, medici și personal medico-sanitar, „La mulți ani!”
Acest mesaj îl transmit atât în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, cât şi în calitate de medic, pentru că toată activitatea mea până în prezent s-a desfășurat având la bază principiile jurămintelor lui Hipocrate, principii pe care niciun medic nu ar trebui să le uite atunci când îşi desfășoară activitatea
În fiecare an, pe data de 7 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii, care marchează aniversarea fondării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948. În fiecare an, o temă este selectată pentru Ziua Mondială a Sănătăţii, iar această temă evocă aria de interes prioritară pentru OMS.
În anul 2017, Ziua Mondială a Sănătăţii orientează atenţia asupra depresiei: o provocare la adresa tuturor sistemelor de sănătate.
Costurile personale, sociale şi economice ale acestei maladii, faptul că mai mult de jumătate dintre persoanele afectate nu beneficiază de un diagnostic şi tratament adecvat, deşi acesta este ieftin şi disponibil, determină ca depresia să reprezinte o problemă de sănătate publică majoră.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că la nivel mondial există mai mult de 300 de milioane de persoane afectate, iar în România prevalenţa este de aproximativ 5% din populaţia generală, dar o multitudine de cazuri rămân nediagnosticate, fie din cauza lipsei de cunoştinţe cu privire la simptomatologia de debut a bolii (stare de tristeţe persistentă, pierderea interesului), fie din cauza neprezentării la medic din considerente subiective, diagnosticul unei afecţiuni psihice constituind, în mod empiric, un stigmat.
În calitate de medic doresc să sensibilizez populaţia, care trebuie să conştientizeze dramatismul acestei patologii, beneficiile depistării în timp util a tulburărilor depresive, precum şi necesitatea depăşirii barierelor care blochează accesul la ajutorul de specialitate, mai ales că depresia este un fenomen reversibil.
Rolul unui spital este sa contribuie la mentinerea stării de sănătate a populatiei și la creșterea calității vieții pacientului. Misiunea actualei conduceri a Spitalului Clinic Judetean de Urgență Târgu-Mureș este asigurarea prestării unui act medical de calitate într-un mediu sigur și confortabil. Avem personal medical foarte bine pregătit şi împreună cu echipa managerială stabilim prioritățile și direcțiile de acțiune, astfel încât să îmbunătățim continuu calitatea actului medical, iar pacienții să beneficieze întotdeauna de cele mai bune şi sigure îngrijiri medicale.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE