Home / Slider / Paula Rusu, premiată de Ambasada SUA în România

Paula Rusu, premiată de Ambasada SUA în România

Jurnalista mureşeană Paula Rusu a fost distinsă recent, în data de 8 mai, cu premiul „Femei curajoase din întreaga lume” de către Ambasada SUA în România.

Alături de Paula Rusu au mai fost premiate Ioana Albani – procuror şef adjunct al DIICOT, precum şi Alina Ţiplea şi Daniela Staicu – co-fondatoare Merci Charity Boutique, iar Elena Calistru, preşedintele Funky Citizens, a fost nominalizată pentru Premiul „Femei curajoase din întreaga lume”, distincţie acordată de Departamentul de Stat al SUA.

Femei care „pot aduce schimbări durabile”Premiul “Femei Curajoase din întreaga lume” a fost înfiinţat în anul 2007, de Departamentul de Stat al SUA, cu scopul de a onora femeile care demonstrează curaj excepțional și spirit de conducere în susținerea drepturilor omului, egalității femeilor și progresului social, și își asumă adesea mari riscuri personale.

“Deși fiecare dintre aceste femei se ocupă cu probleme diferite, cu care se confruntă România, toate ne inspiră și ne reamintesc că persoanele hotărâte pot schimba lucrurile și pot aduce schimbări durabile în comunitățile lor și în toată România”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA la București.

„Onorată şi responsabilă în egală măsură”

În calitate de supraviețuitoare a tuberculozei cu un singur plămân funcțional, jurnalista Paula Rusu şi-a dedicat viața activismului şi informării publice cu privire la modul în care sistemul medical românesc trebuie să abordeze mai bine problema tuberculozei. În prezent, Paula Rusu face eforturi pentru a obține adoptarea de către Parlament a unei legi a tuberculozei care ar rezolva anumite probleme legate de sărăcia care afectează persoanele infectate cu TBC şi contribuie la răspândirea bolii.

„Eram la Reghin, în plin tratament împotriva tuberculozei, cred că îl făceam deja de vreo trei luni când i-am spus mamei:
– Când am să termin cu toate astea (tratamentul) eu am să vorbesc despre tuberculoză.
– Tu, fată, lasă să treacă şi uită că ţi s-a întâmplat asta vreodată. O să te arate oamenii cu degetul pe stradă, că aşa-i cu tuberculoza.

Sunt patru ani de atunci, avea dreptate, cumva, altfel decât ne-am fi imaginat vreuna dintre noi atunci. Nu m-aş fi gândit vreodată că o poveste care arată urât se va transforma în ceva cu adevărat bun.
Sunt onorată că US Embassy Bucharest m-a desemnat între cele cinci câştigătoare ale distincţiei „Femei curajoase din întreaga lume”. Onorată şi responsabilă în egală măsură! Mulţumesc!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Paula Rusu.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

A apărut numărul IX al revistei “Vocea ESTIEM”

Reprezentanții asociației ESTIEM Mureș (European Students of Industrial Engineering and Management) anunță apariția celui de-al …