Share

Home / Slider / Un nou proiect: observator astronomic şi planetarium la Platoul Corneşti!

Un nou proiect: observator astronomic şi planetarium la Platoul Corneşti!

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş sunt invitaţi să dezbată şi să decidă, într-o şedinţă viitoare de lucru, cu privire la aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru proiectul „Observator astronomic Platoul Corneşti”, în sumă totală de 641.500 lei.

Iniţiatorul proiectului, viceprimarul social-democrat Sergiu Papuc, propune ca viitorul observator astronomic să fie amplasat în locul vechiului transformator Electrica de la Platoul Corneşti.

„Ca urmare a dezafectării de către Electrica a clădirii vechiului transformator de la Platoul Corneşti a apărut oportunitatea amenajării acesteia atât pentru asigurarea activităţilor cu caracter recreativ şi de sporturi de masă cât şi construirea unui observator astronomic cu un planetariu pe infrastructura existentă”, a precizat Sergiu Papuc.

În acest scop, viceprimarul social-democrat al municipiului Târgu-Mureş propune atât amenajarea spaţiului respectiv, cât şi achiziţionarea dotărilor, respectiv a lunetelor şi a telescopului.

„Structurarea funcţională a fost astfel concepută încât la parter avem grupuri sanitare, terasă şi spaţiu tehnic, la etaj avem planetarium, iar pe terasa circulabilă va fi amplasat observatorul astronomic şi punctele de observare cu telescopul”, a arătat Sergiu Papuc.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! DEZINFORMARE în cazul Elena Gabor?! Ce caută de fapt poliţiştii în percheziţia din Şincai!

Cotidianul Zi de Zi a intrat în posesia mandatului de percheziţie domiciliară remis de judecătorul …

Share
Share