Mandatul administratorilor Locativ, prelungit, în ciuda rapoartelor autoplagiate Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 978 Vizualizări

Mandatul administratorilor Locativ, prelungit, în ciuda rapoartelor autoplagiate

Consiliul Local Târgu Mureș, întrunit în Adunarea Generală a Acționarilor a Locativ SA, a aprobat joi, 31 ianuarie, prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație (CA) și pe cele ale cenzorilor. În mapele aleșilor locali au ajuns și rapoartele de activitate pe cei patru ani a celor cinci membri ai CA, considerate jenante.

 

Mandatul administratorilor neexecutivi ai Locativ SA încetează în 11 februarie (ne gândim că acest lucru era cunoscut și în decembrie 2018 sau chiar mai devreme), astfel că Vasile Filimon, președintele Consiliului de Administrație a societății al cărei unic acționar este Consiliul Local Tîrgu Mureș, a convocat AGA, pentru reînnoirea mandatelor, care s-a transformat apoi în prelungirea mandatelor CA.

“Când mandatul Consiliului de Administrație încetează există două variante. Varianta nr. 1 pe care noi am propus-o inițial pentru dvs. a fost aceea de reînnoire a mandatelor a celor 5 membri din Consiliul de Administrație, cu prezentarea de rapoarte individuale ale acestora. După discuții pe care le-am avut cu mulți dintre dvs. am hotărât Consiliul de Administrație și prin mine să vă propunem modificarea proiectului de hotărâre în sensul în care eliminăm procedura de reînnoire a mandatului Consiliului de Administrație, în acest fel și rapoartele sunt nule în acest moment”, a explicat acesta.

Varianta a doua propusă de președintele CA al Locativ se referă la numirea provizorie a membrilor CA, până se face o nouă selecție, dar nu mai mult de 90 de zile.

Până să se treacă la vot, au fost mai multe intervenții ale consilierilor locali, uan dintre cele mai vehemente aparținându-i lui Radu Bălaș.

“Cei cinci membri ai Consiliului de Administrație au prezentat niște rapoarte care nu erau rapoarte de activitate, de fapt. (…) Să vii după patru ani de activitate să scrii 7 rânduri și, pe urmă, să reiei ceea ce fiecare membru al Consiliului de Administrație a reluat. S-au autoplagiat unul după altul cu circa 95% din rapoartele de activitate. Cum să îmi prezinți tu mie în raportul de activitate care e scopul și obiectivul Locativ? Să îmi spui ce face AGA. Să îmi citezi, efectiv, din lege. Acesta e un raport de activitate? Raport de activitate înseamnă ce faci tu personal pentru bunul mers al societății, ce ai făcut la fiecare ședință, ce inițiative personale ai avut care au dus la bunăstarea acestei societăți”, a criticat acesta.

De asemenea, nici procedura stabilită de lege nu a fost respectată, așa cum amintește OUG 119/2011 privind guvernanța corporativă, la articolul 41, și alte inadvertențe amuzante, dacă nu ar fi de-a dreptul triste.

Noul proiect de hotărâre, cu cinci articole, prevede prelungirea mandatelor membrilor CA și ai cenzorilor. În afară de aleșii locali ai POL, toți ceilalți consilieri locali prezenți la ședință au votat pentru. Astfel, au fost prelungite mandatelor lui Vasile Filimon, Kacso Martin Gheorghe, Kiraly Tunde Matild, Gabriela Oșan, Toth Szabolcs, membri ai CA, și cele ale cenzorilor – Olimpiu Duca, Eugenia Neagoe și Todor Soo Ignatie.

Răsfoiește două dintre rapoartele administratorilor neexecutivi, cu mențiunea că toate sunt cam la fel: membru CA Kacso Gheorghe Martin și președintele CA Vasile Filimon (1). 

Ligia VORO

Sursa foto: arhiva Zi de Zi

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE