Home / Social / Alocațiile copiilor se vor majora semnificativ

Alocațiile copiilor se vor majora semnificativ

Conform unui proiect de ordonanță stabilit de guvern în 19 februarie, alocațiile primite de copii până la vârsta majoratului urmează să se majoreze, cel mai probabil începând cu 1 martie.

Pentru a se aplica, documentul va trebui să fie publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, alocațiile copiilor de până la doi ani se vor majora de la 200 de lei, cât este valoarea lor în prezent, la 300 de lei pe lună, iar copiii cu vârsta de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, față de cei 84 de lei pe care îi primesc în prezent. Tot 300 de lei vor primi și copiii sau tinerii cu handicap cu vârsta de până la 18 ani.

Conform Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, alocația de stat pentru copii este acordată lunar de statul român tuturor copiilor, fără discriminare, ca o formă de ocrotire. Ea se acordă copiilor până la vârsta de 18 ani, însă dacă la împlinirea acestei vârste ei urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, tinerii vor primi în continuare alocația, până la terminarea cursurilor.

Cuantumul alocației de stat pentru copii nu a mai suferit modificări de la jumătatea lui 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Jaf de 1 milion de lei la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș! Șase inculpați, obligați să achite daunele!

Un complet de judecată al Secției penale și pentru cauze cu minori și familie din …