Care spital să fie de vânzare? Dezmințire Nova Vita Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 886 Vizualizări

Care spital să fie de vânzare? Dezmințire Nova Vita

Un cititor al cotidianului Zi de Zi ne-a atenționat că pe site-ul PiataAfacerilor.ro este postat un anunț privind vânzarea unui spital din Târgu Mureș pentru suma de 35 de milioane de euro. 

 

Am intrat pe link-ul transmis de cititor și am aflat că spitalul din anunț deține următoarele: “laborator acreditat RENAR pentru biochimie, hematologie, bacteriologie și imunologie, dotat cu echipamente performante. Din noiembrie 2015 s-a dat în funcțiune laborator de imagistică – dotat cu aparatură de ultimă generație de la General Electric. Din dotarea centrului face parte: un aparat RMN 450W GEM (32 canale, gradienți mari, toate softurile active, inclusive cardiac), un CT 660 SE (64 slice-uri cu recontrucție la 128, toate softurile active, inclusive cardiac), RX Brivo DR – F. – centru de recuperare medicală, neurologică, recuperare medicină fizică și balneologie, recuperare medicală și sportivă, îngrijiri paleative și oncologie. – Farmacie cu circuit închis (pentru spital) și extern – cameră dotată cu oxigen hyperbaric – birouri pentru TESA – spațiu de 1.000 m2 amenajat pentru parcare atât în spatele cât și în fața clădirii. Sălile spitalului sunt dotate cu mobilier de calitate, confortul pacientului fiind tot timpul pe primul loc, având o medie lunară de 360 pacienți cu 170 de paturi”.

Potrivit celorlalte date, spitalul e funcțional de 7 ani, raportează o cifră de afaceri de 6 milioane de euro/an, are 198 de angajați și deține imobilizări corporale de 27 milioane de euro. Defalcat, valoarea clădirii, cu o suprafață desfășurată de 11.270 mp, este estimată la 16,9 milioane de euro – 1500 euro/mp, valoarea terenului la 1 milion de euro – 150 euro/mp.

Cel mai mult se apropie de această descriere Centrul Medical Nova Vita care a avut în 2017 198 de angajați, care are multe din specializările amintite mai sus și inclusiv un laborator de imagistică. Însă nu băgăm mâna în foc și nici nu știm sigur dacă anunțul acela nu a fost uitat pe acolo.

 

DEZMINȚIRE. Cu referire la articolul publicat de dvs., preluat afirmativ de pe site-ul de profil PiataAfacerilor.ro, conducerea spitalului Nova Vita Hospital, consiliul de administratie prin presedinte Mailat Virgil, dezmint categoric in totalitate informatiile aparute in articolul citat privind o posibila vanzare a centrului medical prezentandu-se ca adevarata o situatie nereala. Este de condamnat usurinta cu care sunt preluate si difuzate asa-zise stiri, fara verificarea veridicitatii acestora.
Pentru a preintampina pe viitor astfel de incidente, conducerea spitalului Nova Vita isi rezerva dreptul de a initia demersurile legale pentru tragerea la raspundere a celor ce se fac vinovati de astfel de fapte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE