Se ieftinesc benzina și motorina?! Supraacciza la carburanți, eliminată! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 293 Vizualizări

Se ieftinesc benzina și motorina?! Supraacciza la carburanți, eliminată!

Supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor de muncă part-time vor fi eliminate începând cu 1 ianuarie 2020, conform unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, adoptat miercuri de Camera Deputaţilor cu 280 de voturi „pentru”, un vot împotrivă şi două abţineri.
Proiectul, adoptat de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, a fost iniţiat de 53 de parlamentari liberali.
În cadrul dezbaterilor, deputatul PNL Robert Sighiartău a subliniat că proiectul reprezintă „o măsură reparatorie, benefică” atât pentru nivelul de trai al românilor, cât şi pentru economia românească. El a adăugat că, deşi în momentul în care a fost introdusă supraacciza a fost invocată utilizarea banilor colectaţi în vederea construcţiei de autostrăzi, acest lucru nu s-a întâmplat. În ce priveşte eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, Sighiartău a declarat că nu este posibil ca „într-un stat normal să munceşti două ore şi să plăteşti taxe pentru opt ore”.
„Din păcate, această supraacciză, care a fost eliminată pentru scurt timp în 2017, iar după eliminare preţul combustibilului la pompă a scăzut semnificativ, a fost reintrodusă de Guvernul PSD Tudose cu acelaşi argument: că se vor face mai multe autostrăzi. Ceea ce nu s-a întâmplat”, a declarat el.
Claudiu Năsui (USR) a apreciat şi el proiectul ca fiind unul bun şi a reamintit că, iniţial, se preconiza ca supraacciza să fie menţinută doar până la 1 ianuarie 2017. El a precizat că, în momentul în care Guvernul Cioloş a refuzat să prelungească valabilitatea acesteia, preţul carburanţilor a scăzut. Pe de altă parte, la reintroducerea supraaccizei de către Guvernul Tudose, a crescut atât preţul carburanţilor, cât şi al altor produse, a susţinut deputatul USR.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE