Patinoar și teren de fotbal, în pregătire în Sângeorgiu de Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 938 Vizualizări

Patinoar și teren de fotbal, în pregătire în Sângeorgiu de Mureș

În viitorul apropiat, Sângeorgiu de Mureș se va bucura de un nou teren de fotbal, realizat prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană, cu cofinanțare locală.
„Am început amenajarea terenului de pe strada Gării, dincolo de calea ferată, unde se va construi un teren de fotbal cu vestiar și cu nocturnă”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sófalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.
„Fiind mulți copii care fac sport și având cluburi de fotbal, de handbal, de baschet în Sângeorgiu de Mureș, e bine să fie un teren multifuncțional, deocamdată neacoperit”, a mai adăugat primarul.

De la fotbal… la hochei

Primăria comunei Sângeorgiu de Mureș este, de asemenea, partener într-un proiect mai mare, în care, alături de alte cinci primării din județul Mureș și de Grupul de Acțiune Locală Asociația LEADER, se va colabora cu un investitor pentru construcția unui teren de hochei „tip balon acoperit” lângă râul Mureș, în zona pistei de carting și a Complexului de Agrement și Sport ”Weekend”.
„Va fi primul de acest gen în județul Mureș, și s-a ales acea locație în imediata vecinătate a municipiului Târgu-Mureș, pentru că, evident, publicul țintă nu ar fi numai copiii sângeorzeni. Nu ar fi numai pentru hochei, ci ar funcționa și ca patinoar în afara programelor de antrenamente”, spune Sófalvi Szabolcs.
Activitățile preconizate au ca scop încurajarea mișcării și relaxării prin sport. În acest spațiu s-ar practica sporturi pe gheață timp de șapte luni, iar în restul timpului s-ar folosi pentru alte activități. Având în vedere că este un proiect fără precedent în zonă, primarul și-a arătat entuziasmul de a deschide această cale, chiar dacă nu are experiența necesară: „Și aici nu e lipsă de viziune, efectiv, lipsă de experiență, pentru că, mai ales la noi, deși am avut campioni naționali, echipa de hochei din Târgu-Mureș, totuși de mult timp nu se mai practică acest sport, sau târgumureșenii se duc în alte județe și de aceea cultura acestui sport parcă a scăzut din intensitate”.

Sonia ANDRAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE