Inițiativa Antidrog: Riscurile fumatului în timpul epidemiei COVID-19 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

Inițiativa Antidrog: Riscurile fumatului în timpul epidemiei COVID-19

Consumul de tutun, cannabis și orice alt produs inhalat în timpul epidemiei de virus COVID-19 poate:

–  Crește riscul de infecție și formă severă de COVID-19;

–  Favoriza contaminarea cu COVID-19 în caz de împărțire a țigărilor, a joint-urilor, a e-țigaretelor sau a oricărui alt produs sau material;

Provoca o tuse care favorizează transmiterea virusului COVID-19 către anturaj (prin picături de salivă), inclusiv în caz de infecție asimptomatică.

– Izolarea ar putea crește și expunerea pasivă a anturajului la tutun sau fum de la alte produse.

Dacă sunteți în terapie de înlocuire nicotinică (pentru a stopa fumatul), contactați medicul curant pentru a organiza continuitatea tratamentului.

Organizația Mondială a Sănătății pune accent pe renunțarea la fumat, în această perioadă. Oficialii prezintă, într-un raport, posibilele legături dintre acest obicei și infecții precum cea cu noul coronavirus.

Fumatul afectează, în timp, sistemul circulator și aparatul respirator, țintite și de virusul COVID-19. Datele strânse de Organizația Mondială a Sănătății arată că riscurile ca un fumător infectat să ajungă în stare critică și chiar să fie ucis de coronavirus sunt mai mari decât în cazul unei persoane care nu are acest viciu.

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății aduc drept argument și exercițiile de forță majoră numite SARS și MERS, care arată că această familie de virusuri afectează sistemul cardio-vascular. Ori, un atac viral la acest nivel asupra unui organism și așa cu probleme se poate dovedi letal.

COVID-19 este, totuși, un virus nou până și pentru oamenii de știință care precizează că recomandările lor se bazează pe concluzii valabile în acest moment. Nu a fost stabilit încă un raport direct între fumat și infecția cu noul coronavirus, iar sugestiile se vor modela pe viitor în funcție de noile descoperiri, precizează Organizația Mondială a Sănătății.

Ai nevoie de ajutor? Poți afla răspunsurile la întrebările tale referitoare la consum accesând siturile: www.infodrog.ro şi www.drughelp.eu.

Nu lăsa drogurile să-ți taie respirația! Alege sănătatea!

În perioada 29.05.2020 – 01.09.2020 Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș în parteneriat cu cotidianul “ZI DE ZI”,  implementează  campania “INIȚIATIVA ANTIDROG”În cadrul campaniei, în fiecare zi de vineri, până în luna septembrie 2020, în paginile ediției tipărite a cotidianului “ZI DE ZI”, se vor regăsi materiale informativ – educative cu privire la fenomenul drogurilor. De asemenea, materialele antidrog, se vor regăsi și pe pagina de Facebook și în formatul online al cotidianului “ZI DE ZI”.

„Prin desfășurarea acestei campanii, ne dorim creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de droguri, precum şi dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă la nivelul populaţiei generale 15-64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară şi la risc de consum de droguri 15-34 de ani”, precizează reprezentanții Centrului de Prevenire , Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE