Home / Invatamant / Suplimentare cu 750 de posturi în învățământul preuniversitar

Suplimentare cu 750 de posturi în învățământul preuniversitar

Ministerul Educației și Cercetării a transmis joi, 8 octombrie, faptul că Guvernul României a aprobat în ședința din data de 8 octombrie suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitare de stat, decizia fiind complementară celei adoptate la începutul anului școlar curent, potrivit căreia numărul de posturi a fost suplimentat inițial cu 500. În total, schema de personal în sistemul de învățământ a fost suplimentată în acest an cu 1.250 de posturi, iar ca urmare a acestei hotărâri, numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul special, în centrele județene de resurse și asistență educațională/centrul municipiului București de resurse și asistență educațională este de 286.710 posturi.

,,Reglementarea stabilită de Executiv are ca scop asigurarea dreptului la educație al elevilor, în contextul în care, noul an școlar a început în condițiile prevăzute de starea de alertă. Mai exact, organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă și creșterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi. În anul 2020, cheltuielile bugetare se vor face cu încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Educației și Cercetării. În viitorii ani financiari, cheltuielile bugetare se vor realiza cu încadrarea în fondurile aprobate prin legile bugetare anuale”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

DECIZIE. Alegătorul cu act de identitate expirat poate vota la parlamentare!

Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat …