Contracte de închiriere prelungite la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 593 Vizualizări

Contracte de închiriere prelungite la Luduș

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a construit în strada Zăvoiului din Luduș trei blocuri de locuințe care au fost închiriate tinerelor familii. La data de 16 noiembrie 2020, unui număr de 23 de apartamente din blocurile 13,15 și 17 din strada Zăvoiului le-a expirat contractele de închiriere și potrivit Legii nr. 152/1998, privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe este prevăzut că „După expirarea perioadei contractuale inițiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte un an”, ceea ce Primăria orașului Luduș a făcut prin inițierea unui proiect de hotărâre privind prelungirea unor contracte de închiriere având ca obiect folosința apartamentelor construite prin ANL.

Legea nr. 152/1998 prevede și modalitatea de recuperare parțială a investiției precizând că: „Chiria pentru locuințele pentru tineri, destinate închirierii va acoperi : Recuperarea investiției calculată din valoarea de înlocuire a construcției, în funcție de durata normată stabilită potrivit prevederilor legale, cu respectarea prevederilor alineatului (91), care se virează în contul ANL; O cotă de maximum 0,8% aplicată la valoarea de înlocuire a construcției, destinată administratorilor locuințelor prevăzuți la alineatul (2), pentru administrarea, întreținerea și reparațiile curente, precum și reparațiile capitale; O cotă de maximum 0,5 %, aplicată la valoarea de înlocuire a construcției, care se constituie venit al administratorilor locuințelor prevăzute la alineatul (2), care se aplică chiriașilor care au împlinit vârsta de 35 de ani”.

În situația în care la data prelungirii contractelor de închiriere, titularul contractului de închiriere are obligația să facă „dovada că nu a dobândit o locuință în proprietate și/sau cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ – teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, în localitatea în care deține locuința actuală sau în localitățile în care a fost extinsă cuprinderea teritorială, după caz”. După analizarea fiecărei situații s-a constatat că această condiție a fost îndeplinită și în consecință, contractele de închiriere au fost prelungite pe o perioadă de un an.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE