Home / Slider / Poliția Mureș nu glumește! Sancțiuni noi pentru nerespectarea măsurilor anti COVID-19!

Poliția Mureș nu glumește! Sancțiuni noi pentru nerespectarea măsurilor anti COVID-19!

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Mureș, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiști locali, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

1.660 de persoane, legitimate în 24 de ore

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat si au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

”În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/ carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00 – 5.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise. Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 110 societăți comerciale, peste 280 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1.660 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse”, se arată în comunicat.

Amenzi de peste 20.000 de lei

Conform aceleiași surse, pentru abaterile constatate au fost aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.450 de lei, dintre care:

129 de sancţiuni, în valoare de 13.200 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 37 de sancțiuni, în valoare de 6.250 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/ libera circulație în intervalul orar 23.00 – 5.00 și o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții/ restricții.

”Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.  Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri! Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, se menționează în comunicat.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Bucătării de campanie de 4 milioane de euro pentru forțele pentru operații speciale

Unitatea Militară 01016 Târgu Mureș -unitate cu competenţe în achiziţii de bunuri şi servicii pentru …