Promisiuni pentru o nouă parcare la Târgu Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1856 Vizualizări

Promisiuni pentru o nouă parcare la Târgu Mureș!

Municipiul Târgu Mureș are o mare problemă în ceea ce privește traficul, dar și locurile de parcare. Uneori avem impresia că în circulație sunt mai multe mașini decât șoferi. Și nu o dată fiecare dintre noi ne-am învârtit în cerc un timp îndelungat ca să găsim de parcă am fi într-un carusel în jurul centrului sau în jurul blocului ca să găsim un loc de poposit cu bolidul din dotare.

Demersuri pentru o parcare în zona Teatrului Național

Și pentru că în ultima vreme toți arătam de parcă am fi în ”Țipătul” lui Edvard Munch, edilul șef al orașului, Soós Zoltán, a venit cu un plan pentru degrevarea traficului problematic în zona centrală, încă din campania electorală. Invitat la o emisiune a Televiziunii M9 din Târgu Mureș, difuzată joi, 4 martie, primarul municipiului a afirmat că după ce parcarea din spatele Teatrului Național va fi dată în folosință, traficul central se va reduce cu o treime. Acest lucru ar fi posibil datorită faptului că, după cum spune edilul, traficul este îngreunat de un număr impresionant de șoferi care caută loc de parcare în centrul orașului.

„Avem mai multe propuneri, atât pentru cartiere, cât și pentru zona centrală. Pentru zona centrală cred că în campanie am amintit de mai multe ori zona din spatele Teatrului Național, unde am început demersurile ca să obținem terenul sau să facem un protocol cu proprietarii de teren. În afară de Primărie, sunt doi proprietari, unul mai mic, unul mai mărișor”, a precizat primarul municipiului Târgu Mureș.

450 de locuri noi de parcare

Noua parcare ar oferi până la 450 de locuri, ceea ce ar însemna că zone actuale destinate parcării autovehiculelor vor putea fi desființate și transformate în spații pietonale, conform lui Soós Zoltán. 

”Anul acesta trebuie să începem deja licitația pentru proiectul tehnic și execuție. În momentul de față se lucrează pe stabilirea hotarelor de teren, studii de fezabilitate. Trebuie să vină bugetul. Anul viitor ar trebui predată în funcțiune această parcare din spatele Teatrului, ceea ce va însemna o îmbunătățire a traficului în toată zona centrală. Mai multe benzi rezervate pentru parcare vor putea fi desființate, vor fi date pentru pietoni sau pentru terase. Zona centrală oferă aproximativ 310 de locuri în Zona 0, dar mai sunt în Zona 1. Parcarea ar trebui să ofere 400 – 450 de locuri de parcare și așa putem desființa în zona Bartok Bela, Aurel Filimon mai multe parcări și astfel devin aceste zone centrale mai plăcut de folosit și mai ușor de folosit. Asta este intenția noastră, ca traficul să scadă. Multe mașini caută loc de parcare. Pe baza unor studii, specialiștii au spus că aproximativ o treime din mașinile din centru caută loc de parcare. Asta înseamnă că dacă scădem cu o treime traficul deja va fi mult mai mare fluxul și mult mai ușor de circulat în oraș”, a afirmat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE