Home / Invatamant / ”Scriitori la școală”, revine în această toamnă

”Scriitori la școală”, revine în această toamnă

Distribuie

Asociația Podium continuă inițiativele menite să creeze întâlniri autentice între publicul tânăr, scriitori contemporani și cadre didactice. În acest context se înscrie și cea de a patra ediție a proiectului „Scriitori la școală” care va avea loc în perioada septembrie – noiembrie 2021.

Detalii despre proiect

Opt autori și autoare, Ioana Pârvulescu, Simon Márton, Dan Coman, Láng Zsolt, Alina Nelega, Robert Gabriel Elekes, György Alida și Horia Marchean vor susține ore de literatură pentru elevi de la Liceul Vocațional de Arte, Colegiul Național „Unirea”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” și de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”.

Potrivit inițiatorilor proiectului, fiecare scriitor se va întâlni cu elevi din cel puțin trei clase ale unui liceu, în timpul orelor de română sau maghiară. Datele exacte vor fi alese împreună cu cadrele didactice, ținând cont și de programul invitaților, după ce se vor stabili orarele în unitățile de învățământ partenere.

Proiectul ”Scriitori la școală” este cofinanțat de Primăria municipiului Târgu Mureș, în urma concursului pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale, cu suma de 26.309 de lei. Sponsorul principal al ediției din 2021 este compania Reea.

„Apreciem în mod deosebit sprijinul pe care îl primim din partea sponsorilor. Nu doar pentru că ne ajută să acoperim contribuția proprie, obligatorie în bugetarea oricărui proiect, dar și pentru că, până la decont, trebuie să acoperim integral necesitățile proiectului. De asemenea, aprecierea noastră se îndreaptă și către cadrele didactice, partenerii cei mai importanți ai Podium în desfășurarea Scriitori la școală”, a transmis echipa proiectului ”Scriitori la școală”.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Demonstrații practice de cosmetică medicală

Distribuie Studenții anului 3 de la programul de studii Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.