Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Soluții complete de la Nufarm Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Soluții complete de la Nufarm

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

„Nufarm nu are cum să lipseasă de la vreun eveniment organizat de compania DAFCOCHIM destinat fermierilor din Transilvania. Nu face excepție nici anul 2021, fapt pentru care suntem din nou prezenți după această perioadă de pauză din cauza pandemiei care ne-a durut pe toți, perioadă în care ne-au lipsit atât de mult întâlnirile cu fermierii. Din punctul meu de vedere, câmpul are nevoie de noi așa cum și noi avem nevoie de el. Suntem legați unii de alții, fapt pentru care este extrem de important să existe această legătură. Este cel de-al treilea eveniment în câmp la care participăm în acest an, iar ceea ce am găsit aici este absolut spectaculos. Avem parte de un câmp minunat, cu o tehnologia utilizată excepțională. Despre hibrizi ce să mai vorbim, ei sunt de fapt vedetele ZILEI PORUMBULUI, de aceea cred că au o misiune extrem de grea dragii de fermieri prezenți la acest eveniment în ce privește alegerea hibrizilor pentru anul viitor în condițiile în care toți arată absolut impecabil. Cât privește oferta noastră, compania Nufarm asigură o tehnologie completă pentru cultura de porumb unde venim cu produse pe toate segmentele. Anul 2021 a fost minunat, în sensul în care am avut șansa să avem o derogare la utilizarea insecticidului pe bază de imidacloprid pentru tratamentul seminței, ceea ce înseamnă un start foarte bun al culturii și o protecție sporită împotriva dăunătorilor. Sperăm să beneficiem și în anii următori deoarece problemele cu Tanymecus, cel puțin în regiunile de sud ale țării, sunt extrem de greu de controlat. Pe segmentul de erbicidare avem mai multe soluții alternative care se pot plia pe nevoile oricărei ferme pentru combatere în postemergență, atât a buruienilor cu frunză lată cât și a buruienilor monocotile. Din cauză faptului că sunt tot mai multe probleme cauzate de boli, avem și un fungicid care controlează foarte bine bolile în cultura de porumb, respectiv Tazer, produs pe bază de strobilurină, cu efect de „stay green“ care menține o vreme mai îndelungată planta verde și îi crește productivitatea. De asemenea, avem un portofoliu important de produse pentru combaterea dăunătorilor în vegetație la cultura de porumb, un insecticid sistemic pe bază de acetamiprid cu denuminerea Gazelle și un insecticid de contact pe bază de lambda – cihalotrin care se numește Kaiso Sorbie 5 EG. Ca și concluzie, anul 2021 este unul spectaculos din punct de vedere agricol, unul extrem de bun atât din punct de vedere al producțiilor cât și din punct de vedere al prețului de valorificare. Este un an care ne bucură foarte mult pentru că dacă este bine în fermă, ne este bine tuturor”, a precizat Daliana Ast, director național de vânzări, Nufarm România.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE