INTERVIU. Ciprian Dobre, vicepreședinte PNL în echipa lui Florin Cîțu Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2652 Vizualizări

INTERVIU. Ciprian Dobre, vicepreședinte PNL în echipa lui Florin Cîțu

Liderul Partidului Național Liberal (PNL) Mureș, avocatul Ciprian Dobre, a fost ales duminică, 26 septembrie, în funcția de vicepreședinte regional PNL pentru zona Centru.

Alegerea funcțiilor de conducere din Biroul Executiv al PNL a avut loc în cadrul unui Consiliul Național care s-a întrunit în incinta Romexpo din capitală, în prezența a 2.000 de delegați.

”Așa cum am spus, vom lua decizii în echipă și stilul meu este de a delega foarte multe din responsabilități”, a spus noul președinte al PNL, Florin Cîțu, în momentul prezentării vicepreședinților regionali din echipa sa.

Duminică după-masă, la puțin timp după anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor pentru funcțiile de conducere din Biroul Executiv Național, președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a acordat un flash-interviu cotidianului Zi de Zi pe tema alegerilor din cadrul Partidului Național Liberal.

Reporter: Cum ați trăit congresul și cu ce mesaj veniți acasă, în județul Mureș?

Ciprian Dobre: Ca să zic așa, congresul era jucat oarecum înainte, zarurile au fost aruncate, ele au fost aruncate de fostul președinte atunci când a atacat Partidul Național Liberal, când muncea cu toate eforturile sale pentru ca moțiunea de cenzură nelegală și neregulamentară introdusă să ajungă la dezbatere și colac peste pupăză sau, mă rog, cireașa de pe tort, când a început să se dezică de președintele Iohannis. Aceste două momente cred că au fost hotărâtoare în economia congresului. Și evident, suporterii domnului ex-președinte, a fost un moment jenant, au fost momente penibile, în premieră în mediul Partidului Național Liberal și cred că și acest al treilea moment a contribuit foarte mult la decizia multor delegați de la congres.

Rep.: În urmă cu trei seri ați spus la postul de televiziune M9 TV că de obicei congresele Partidului Națioonal Liberal erau o sărbătoare. De data aceasta, a fost o sărbătoare?

C.D.: Poate că astăzi la Consiliul Național a fost cu adevărat o sărbătoare, a doua zi, când s-au ales membri Biroului Executiv și membri din Comisia de Onoare și Arbitraj și a fost o atmosferă să zicem elegantă sau nici măcar elegantă nu cred că trebuie spus. A fost o atmosferă colegială, o atmosferă de competiție internă, de competiție între colegi, deparece cu toții suntem prieteni. Până la urmă cred că trebuie să rămânem într-o competiție în limitele unui regulament, să păstrăm limitele de bun simț cum ne-au educat părinții noștri, chiar dacă suntem în competiție trebuie să fim așa cum ne-au educat părinții noștri.

Rep.: Ați fost ales într-o funcție importantă, cea de vicepreședinte pentru Regiunea Centru. Ce înseamnă acest lucru pentru liberalii mureșeni, e un pas înainte pentru Partidul Național Liberal Mureș?

C.D.: Dacă dumneavoastră vă aduceți aminte, în aprilie 2016 când m-am autoretras și suspendat din funcții și în general din aparițiile publice, aceasta era funcția pe care eu o ocupam în Partidul Național Liberal, vicepreședinte al partidului pe regiunea Centru și am candidat pentru această funcție tocmai în această  idee de a închide oarecum cercul și de a relua împreună cu echipa noastră lucrurile, de unde le-am lăsat în aprilie 2016, acum cinci ani.

Rep.: Prima ședință a Biroului Executiv, care va avea loc marți, va avea un caracter mai festiv sau veți intra direct în miezul problemelor, deloc puține?

C.D.: Întotdeauna, până la urmă prima ședință a unui organ colegial de conducere are, evident, și elementul de festivism ca să-i spun așa, însă cred că el va dura câteva minute, după care se intră în pâine. Spunea cineva într-un discurs la congres că nopțile vor fi mai scurte pentru noi în următoarea perioadă.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE