Proiect de amploare pentru comuna Livezeni Administrație
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 631 Vizualizări

Proiect de amploare pentru comuna Livezeni

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a primarului comunei Livezeni, István Bányai, proiectul ,,Livezeni civilizat 2022”, începe să prindă viață.

,,Pornim proiectul ,,Livezeni civilizat 2022”, prin care dorim să transformăm comuna Livezeni într-un loc plăcut, civilizat, unde respectul nu este doar un motto, ci un mod de viață. Cerem sprijinul locuitorilor să accepte și să aplice bunele maniere care stau la baza acestui proiect. Dacă noi suntem respectuoși și vecinii noștri vor fi la fel. Echipa Consiliului Local și a Primăriei susține acest proiect. Administratorul satului va monitoriza proiectul, cu scopul de a întâmpina eventualele probleme cu un spirit constructiv. Nu dorim să ajungem la amenzi, ci vrem ca împreună să facem comunitatea mai frumoasă”, a precizat István Bányai, primarul comunei Livezeni.

În acest context, István Bányai, va adopta o serie de reguli de conviețuire exterioară în comunitate precum:

1.Șanțurile din fața și din jurul gospodăriilor trebuie menținute curate. Adâncimea acestuia să fie la nivel cu podul din amonte. Amenda: 200 lei/gospodărie/săptămână, 200 lei persoane juridice. 2.Vegetația din fața, din jurul gospodăriilor și de pe terenurile  intravilane deschise poate avea o înălțime de maximum 20 cm. Amenda: Persoane fizice: suprafețe sub 100 mp: 50 lei, suprafețe cuprinse între 100 mp și 500 mp: 51 și 100 lei, suprafețe mai mari de 500 mp: 501 și 1000 lei/ha, Persoane juridice: suprafețe sub 100 mp: 100 lei, suprafețe cuprinse între 100 mp și 500 mp: 101 și 200 lei suprafețe mai mari de 500 mp: 1000 și 2000 lei/ha. 3.Terenul din fața și din jurul gospodăriilor trebuie să aibă un aspect plăcut și uniform, amenajat cu piatră sau iarbă. 4.Diametrul podurilor și al scurgerilor din fața gospodăriilor și din zona arondată acesteia trebuie să fie de minimum 400 cm. 5.Nu se permite accesul câinilor pe domeniul public fără supraveghere. Amenda: 200 lei/ocazie. 6.Este strict interzisă arderea deșeurilor sau a vegetației uscate fără aviz specific eliberat de autoritățile locale. Amenda: 500-1500 lei. 7.Nu se permite ieșire pe drumurile publice a autovehiculelor cu anvelopele murdare sau care prezintă pierderi de combustibil sau uleiuri, respectiv beton sau alte materiale din mașină. Amenda: 1305-2900 lei și se anunță la 112. 8.Este interzisă staționarea autoturismelor și a utilajelor pe drumurile publice, în zona și în stații de autobuz pentru a nu obstrucționa traficul. Amendă: 580-725 lei și se anunță la 112. 9.Proprietarii vehiculelor cu tracțiune animală trebuie să fie dotat cu dispozitiv care colectează excrementele în timpul mersului. Nu este permis murdărirea drumurilor publice. Amendă: 200 lei/ocazie. 10. Restricții auto: Autovehiculele de peste 7,5 tone, neînmatriculate pe raza comunei Livezeni, au acces pe drumurile comunale doar pe bază de autorizație emisă de autoritatea locală, contra unor taxe: 1zi/50 lei; 1 lună/500 lei; 1 an/1500 lei.

Totodată, primarul a menționat câteva reguli de urbanism, construcții și amenajări.

,,1.Propunem ca fiecare construcție să aibă contract de ridicare a deșeurilor rezultate din construcții. Depozitarea molozului și a gunoiului pe raza comunei Livezeni va atrage amenzi usturătoare. 2. Perimetrul șantierelor trebuie îngrădit și protejat cu gard provizoriu, care oprește praful și oferă un aspect vizual plăcut. La intrarea pe șantier  trebuie afișat panoul de șantier cu informații, conform legii. Amenda: 500 lei/zi. 3. Ocuparea spațiului public cu  materiale de construcții etc. este permisă doar pe bază de autorizație. Taxa 3 lei/m2. Amenda: 500 lei/zi. 4. Restricții auto: Autovehiculele de peste 7,5 tone, neînmatriculate pe raza comunei Livezeni, au acces pe drumurile comunale doar pe bază de autorizație emisă de autoritatea locală, contra unor taxe: 1zi/50 lei; 1 lună/500 lei; 1 an/1500 lei”, a precizat István Bányai.

Taxele pot fi achitate pe platforma http://www.xn--ghieul-5lc.ro/, la sediul Primăriei comunei Livezeni sau prin e-mail la impozite.livezeni@gmail.com.

Alexandra HAJA

Foto: Facebook – Bányai István

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE