Îngerul animalelor abandonate Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1143 Vizualizări

Îngerul animalelor abandonate

Dacă trăim întro societate evoluată a gigabiților, a tehnologiei 5G, botoxului și transplantului de inimă de porc, atunci de ce mai maltratăm animale în 2022? este necesar? este uman? se poate și altfel?

Aș putea să sar grăbită peste subiect și să merg la etajul doi unde se vinde vată de zahăr și pufuleți. Dar prea dragă și dedicată este femeia despre care vreau să vă vorbesc. Mulți înaintea mea au dat-o exemplu, Cristina Gânj (Bristena), fotograf, a amintit-o deseori în postările sale pe facebook.

Este vorba despre o femeie de 61 de ani a cărei dragoste pentru animale a determinat-o să înființeze o asociație pentru protecția animalelor. Momentan îngrijește 42 de căței, 9 pisicuțe, 20 de găini salvate de la tăiere, și doi cocoși. Deși starea ei de sănătate este tot mai precară, nu se dă bătută. Magdolna Kacso continuă lupta împotriva cruzimii manifestate asupra animalelor, le adoptă și le oferă o viață mult mai bună.

Pensionată de boală, după 35 de ani de muncă Magdolna Kacso are o pensie de 1000 lei pe lună. Întrând și soțul ei în șomaj, au vândut tot ce aveau mai de preț și s-au mutat la Voivodeni acum 15 ani, un loc propice pentru a se dedica animăluțelor care ajung la ea deshidratate, lovite sau bolnave. În urmă cu doi ani au înființat Asociația Angel Land, în speranța că le va merge mai bine. „Se numește Angel Land pentru că, de câte ori ajunge un cățel sau pisică la mine , îmi spun ca îngerul mi l-a trimis” ne destăinuie doamna.

Tehnica decupajului

Folosind tehnica decupajului, în special din hârtie de orez, ea face farfurii pictate foarte apreciate, face și bijuterii hand-made, toate acestea le vinde pentru a strânge bani de tratamente și mâncare. Toate lucrările le puteți vedea pe pagina ei personală de facebook, unde, din câte se vede din comentarii, oamenii sunt fascinați de calitatea lor.

https://www.facebook.com/100005112185674/posts/1782811895232533/?d=n

Zilnic, câinii adulți și sănătoși mănâncă 20 kg de hrană uscată. Cei bătrâni și bolnavi au un meniu mai special, pateuri din carne de rață sau vânat, orez fiert sau paste cu legume. De ani de zile le administrează zilnic, Epilease, Silimarina cu colina, Milgamma N, Aplazyil, în plus, deparazitarea și vaccinarea anuală, toate acestea sunt un efort financiar. Dar nu se poate opri, nu le poate lăsa. Animalele sunt pline de puterea de a dărui necondiționat, dăruiesc fără frică, fără a se teme că mâine cineva nu le vor mai prețui darul.

„Până acum mergeam la fiecare târg de meșteșugari și vindeam atât cât să le pot cumpăra bobițe. Anul acesta nu pot merge din cauza bolii”, ne povestește doamna Magdolna. După ce a trecut printr-o formă gravă de Covid, doamnei Magdolna i s-a descoperit o tumoare în plămân și urmează să i se facă mai multe investigații. Există riscul să i se administreze ședințe de chimioterapie sau radioterapie.

Poți ajuta

În România, din păcate, legislația privind protecția animalelor nu este luată în serios. Cele mai grave și îngrijorătoare cazuri sunt acelea în care animalele sunt abuzate, înfometate și ținute în condiții nefavorabile. Pe timp de pandemie și izolare mulți au preferat să-și ia câte un animal de companie, fără să ia în calcul responsabilitatea pe termen lung, acestea ajungând în multe situații în stradă. Tot mai multe anunțuri de câini și pisici abandonate și tot mai multe conflicte în spațiul public, între cei care se tem de maidanezi și cei care îi blamează pe cei care se tem de maidanezi. În toate aceste discuții, lipsește lucrul cel mai important – soluțiile, cum să evităm aceste situații. Sunt țări care au rezolvat această problemă, țări care nu mai au adăposturi de câini. De ce?

Oricine poate ajuta în diferite moduri. Cel mai important ajutor este să adopți un câine. Dacă nu poți adopta poți ajuta făcând voluntariat. Dacă nu poți nici veni, poți dona hrană, medicamente, produse textile.

Sau și mai simplu. A apărut noul formular 230, prin care se direcționează 3,5 la sută din impozitul pe venit al persoanelor fizice de la stat, către asociații non profit. Poți alege Asociația Angel Land, se găsesc formulare și în incinta farmaciei veterinare din piața 7 noiembrie, Târgu Mureș, acolo puteți vorbi cu doamna Angela, o mare iubitoare de animale, care vinde hrană Asociației, de multe ori pe datorie.

Nu e ușor să dezvolți un centru de ocrotire a câinilor fără stăpân. Dar e bine să știi că cineva se dedică lor. Ajută blănoșii Asociației Angel Land, poți afla mai mute detalii pe profilul de facebook a doamnei Magdolna Kacso.

Cont RON: RO23BRDE270SV26902882700

Revolut: 0757 104 978 (Istvan Darabont)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE