SIMULARE. Ce efecte ar avea detonarea unei bombe atomice deasupra Târgu Mureșului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4257 Vizualizări

SIMULARE. Ce efecte ar avea detonarea unei bombe atomice deasupra Târgu Mureșului

Dacă deasupra municipiului Târgu Mureș s-ar detona o bombă similară ca și caracteristici cu „Little Boy”, bomba lansată asupra orașului japonez Hiroshima în anul 1945, acest eveniment ar avea efecte tragice asupra orașului și nu numai: 41.680 de decese și 48.120 de răniți.

În inelul primar, pe o rază de 180 de metri, bomba fictivă lansată de la o altitudine de detonare de 600 de metri ar presupune o cantitate de precipitații radioactive care ar crește semnificativ, clădirile din beton puternic construite ar fi grav deteriorate sau demolate, iar decesele s-ar apropia de 100%.

Pentru populația încadrată în inelul secundar de 1,2 kilometri, detonarea uneo bombe atomice ar deveni fatală în aproximativ o lună. 15% dintre supraviețuitori vor muri în cele din urmă de cancer ca urmare a expunerii la radiații, majoritatea clădirilor rezidențiale s-ar prăbuși rănile ar fi universale, iar decesele ar fi larg răspândite. Șansele ca un incendiu să se declanșeze în cazul daunelor comerciale și rezidențiale ar mari, iar clădirile deteriorate ar prezenta un risc ridicat de propagare a incendiului.

În ultimul cerc al exploziei, pe o suprafață de 1,91 kilometri, detonarea bombei ar produce arsuri de gradul trei care s-ar extinde pe toate straturile pielii și ar fi nedureroase, deoarece s-ar distruge terminațiile nervoase libere. Acestea ar putea provoca cicatrici grave care ar putea necesita amputare. De asemenea, se poate aștepta ca geamurile de sticlă să se spargă. Acest lucru poate provoca multe răni la o populație din jur care vine la o fereastră după ce a văzut fulgerul unei explozii nucleare, care se deplasează mai repede decât unda de presiune.

Simularea s-a realizat cu ajutorul unei aplicații realizată de Alex Wellerstein, intitulată Nukemap, care arată efectele bombelor nucleare direct pe Google Maps și care folosește diverse ecuații și modele de arme nucleare, precum și informații despre zonele de radiații și curenții de aer.

Aplicația poate fi accesată la următoarea adresă web:

https://nuclearsecrecy.com/nukemap/

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE