VIDEO: Polițiștii mureșeni, acțiune inedită de mărțișor Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 289 Vizualizări

VIDEO: Polițiștii mureșeni, acțiune inedită de mărțișor

Poliţiştii mureşeni au oferit altfel de mărţişoare. Activităţile deja obişnuite derulate de poliţişti de 1 Martie au coincis în acest an cu lansarea Campaniei „Distribuie primăvară, oferă speranță!”. Trebuie să fim conștienți de posibilitatea schimbării, a ieşirii dintr-o relaţie abuzivă, de rolul fiecăruia dintre noi, atât în gestionarea propriei vieţi, cât şi în ajutorarea celor ce au nevoie de sprijin.   

Ziua de 1 martie s-a dovedit a fi specială din mai multe motive. Carduri-mărţişor au fost oferite mureşenilor, pentru a fi date mai departe celor ce au nevoie de ajutor. Nu doar pentru informare, ci şi pentru a da celuilalt sentimentul că nu este singur.

Activităţile se vor derula pe parcursul a 10 zile, respectiv 1-10 martie.

Te poți implica

Peste 1500 de carduri-mărţişor vor fi oferite în special mureşencelor, însă nu doar lor. Campania este coordonată de Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, iar implementarea este posibilă cu sprijinul poliţiştilor care interacționează cu cetățenii. De asemenea, sprijin în acest demers oferă Fundaţia Comunitară, Biblioteca Județeană, Centrul de prevenire a violenţei în familie Târgu Mureş, serviciile din comunitate destinate publicului și nu numai.

 „Fiecare mureșean se poate implica prin simpla oferire, inclusiv online, a cardului cu informaţii privind resursele din comunitatea mureşeană”, a menționat comisar șef Gabriela Pîncă, coordonator Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Prevenirea şi combaterea violenţei în familie reprezintă o prioritate a Poliţiei Române. Campaniile derulate în comunitate au ca scop creşterea gradului de conştientizare asupra formelor de manifestare a violenţei ca o încălcare a drepturilor omului.  Pe de o parte este necesară informarea din perspectiva victimizării, iar pe de altă parte din perspectiva importanţei reacţiei opiniei publice.

Atât statistica locală, cât şi cea naţională sau internaţională, relevă faptul că marea majoritate a victimelor sunt femei. Motivele pentru care victimele nu iau atitudine sunt diverse, printre ele numărându-se şi necunoaşterea alternativelor, a serviciilor existente, precum şi toleranţa destul de crescută încă a comunităţii față de astfel de fapte.

Sărbătorile primăverii, 1 şi 8 Martie, se adresează preponderent femeilor. Din acest considerent, s-a apreciat ca oportună derularea unei campanii care să marcheze aceste zile într-un mod inedit, acela de a promova schimbarea în bine, asociată anotimpului ce stă să înceapă, schimbare ce începe cu fiecare dintre noi.

Distribuirea cardurilor, de altfel iniţierea acestui demers de către poliţişti, subliniază odată în plus interesul şi implicarea instituţiei în lupta cu acest fenomen larg răspândit, cu consecinţe complexe.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE