Dr. Iulia Rădeanu, inspiră femeile să fie curajoase și să-și nască copiii Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 3185 Vizualizări

Dr. Iulia Rădeanu, inspiră femeile să fie curajoase și să-și nască copiii

Ai o soră, o o colegă sau o prietenă ce se confruntă cu criza de sarcină? Uneori cu o vorbă bună și o încurajare poți salva vieți. Alteori nevoia de sprijin e mai complexă. Iulia Maria Rădeanu este singurul om din județ care poate ajuta cu adevărat. Și când spun asta, faptele vorbesc.

Criza de sarcină apare în momentul în care o femeie ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii și se gândește la posibilitatea de a face avort. Poate apărea în viața oricărei femei, indiferent de nivelul de educație, de nivelul financiar pe care îl are sau de mediul din care provine.  “Cu aceste femei fac consiliere, încerc să le conving că aduc pe lume un suflet pregătit pentru Împărăția Cerurilor. Perioada ce mai sensibilă este sarcina de până la 14 săptămâni, când se poate face avort, dar nu numai. Dacă femeia însărcinată aflată în criză de sarcină este sprijinită, ea va alege ce este mai bine pe termen lung – viața copilului ei. Anul acesta au ieșit și actele juridice, chiar în ziua în care am sărbătorit Buna Vestire, am simțit-o ca o confirmare de la Maica Domnului că facem un lucru bun. Copiii aceștia nu sunt doriți, ei luptă încă din burtica mamei să trăiască ”, ne spune dr. Iulia Maria Rădeanu, fondator Asociația GIO (Generații Iubite și Ocrotite) din Târgu Mureș. Lipsa de ajutor a acestor mămici este urmată adesea de distrugerea înainte de vreme a vieții copilului, cu toate urmările negative pentru mamă, pentru tată, pentru societate.

Înființată în urmă cu doar un an, Asociația GIO a reușit să salveze de la avort 50 de copilași.  

Uităm că facem parte din Creația Divină

Cauzele care provoacă o criză de sarcină sunt multiple.

“Principala cauză este lipsa de credință în Dumnezeu cel Bun. Din necredință se dezvoltă problema avorturilor, este cea mai acută problemă la nivel mondial, dacă în SUA se întrerup sarcini la 9 luni, despre ce vorbim?!…. Partea financiară este a doua problemă. Mai apoi este lipsa de sprijin din partea partenerului, ba mai mult, de multe ori acesta șantajează femeia că o părăsește dacă păstrează sarcina”, ne exlicpă dr. Iulia Rădeanu. Incertitudini, frică, lipsa de soluții concrete, presiunea socială, pot destabiliza orice femeie, chiar și pe cele mai puternice din punct de vedere al caracterului sau al experienței de viață. Toate acestea pot destabiliza chiar și pe femeile care s-au gândit că nu ar face niciodată un avort.

Nașterea schimbă totul

Se schimbă femeile după șantere? Instinctul matern nu se trezește imediat, ci deseori treptat, ceea ce este complet normal. Toată lumea știe cum se face un copil. Puțini știu cum se face o mamă.

„După ce femeia naște, nici nu vă dați seama ce reacții sunt, de-a dreptul impresionante. Apare tandrețea și dragostea pentru copilul născut, mamele mulțumesc cu lacrimi, se simt rușinate de actul ce urmau să-l facă. Am avut mămică care avea 9 copii acasă și mai multe avorturi. Am reușit să o convingem să nu renunțe la copil, iar după ce s-a născut fetița, soțul a mulțumit din tot sufletul, spunea că o iubește pe micuță cel mai mult dintre toți. Copiii aceștia vin cu un dar special, să știți. Am avut fete de 16 ani care au trecut peste ce o să spună lumea și au născut și și-au urmat și școala”.

Sute de copii botezați

Pentru a se putea bucura de maternitate fiecare femeie are nevoie de susținere, mai ales dacă sarcina vine în conjuncturi nepregătite. Asociația GIO nu dorește doar consilierea acestor femei, ci asigurarea monitorizării sarcinii gratuit, botezul micuților, asigurarea materială în creșterea copiilor.

“Anul trecut am mediat botezarea a 250 de copilași, am botezat și eu, dar mulți nași au fost din cunoscuții mei care au dorit să devină părinți spirituali. Mare ajutor avem din partea părinților de la mănăstirea Găbud. În satul Găbud este și o biserică și acolo se face botezul lor, acum avem peste 100 de copilași în așteptare, doar să se mai încălzească puțin vremea”.

Cel mai în vârstă copil al lui Dumnezeu a avut 52 de ani. „O doamnă de 52 de ani, spunea că nu a avut până acum ocazia, că e bolnavă și se teme că va muri nebotezată. O singură mamă am avut care a născut și și-a dat copilul spre înfiere, dar a fost adoptat de o familie de medici”.

Campanii în care te poți implica

Din 25 martie Asociația GIO are pagina de facebook, iar site-ul este în construcție. În perioada 28 martie-6 aprilie a organizat campania Dăruind vei dobândi, cu scopul de a strânge donații pentru mămicile care au născut, lucrușoare ce altora deja prisosesc„M-am sfătuit și cu părinții de la mănăstirea Găbud, ei mi-au spus să nu ascund lumina sub obroc. E important să știe cât mai multă lumea că există o asociație pentru mamele care au nevoie de sprijin. Căutăm și un spațiu mai mare unde să ne desfășurăm activitatea, avem și un psiholog, dorim să știe cât mai multă lume de ajutorul ce-l putem oferi. Începutul a fost greu, după servici, zilnic mergeam și consiliam fete sau vorbeam la telefon, ziua , noaptea, de câte ori erau măcinate de gândul că vor să se programeze la avort, consilierea poate dura câte zile, luni, sau chiar și 9 luni de sarcină”, ne povestește dr. Iulia Rădeanu.

Asociația GIO este primul centru pro-viață din județul Mureș.  Cu cât mesajul transmis ajunge mai departe, cu atât vor apărea mai mulți oameni care înțeleg și fac ceva.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE