Pești morți pe o porțiune a râului Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 590 Vizualizări

Pești morți pe o porțiune a râului Mureș

La data de 30 iunie 2022, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Mureș a fost sesizată de catre un membru pescar ca in zona Moresti pe raul Mures exista mortalitate piscicola.

Redăm, în rândurile de mai jos comunicatul făcut de conducerea AJVPS Mureș:

”Personalul angajat al asociatiei s-a deplasat la fata locului pentru a evalua situatia la fata locului.

Informatiile primite s-au confirmat, s-au identificat exemplare din speciile Caras (Carassius gibelio), Crap (Cyprinus carpio), Amur (Ctenopharyngodon idella), Fitofag (Hypophthalmichtys molitrix).

Dupa o verificare atenta a zonei din amonte de locul unde pestii morti pluteau pe apa, s-a gasit un loc cu ramasite pe malul apei (solzi) + alte exemplare de pesti, unde banuim ca s-au aruncat/deversat exemplarele in raul Mures.

S-a ajuns la presupusa concluzie ca o persoana iresponsabila a aruncat/deversat o cantitate de pesti proveniti de pe un lac privat in raul Mures.

S-a anuntat politia prin serviciul 112, un echipaj din cadrul Sectiei de Politie Ungheni s-a prezentat la fata locului si au intocmit o nota de constatare.

La data de 1 iulie 2022 la primele ore ale diminetii a fost instiintata si A.N.P.A. – administratorul resursei acvatice vii.

Politia si A.N.P.A. entitati competente pentru a verifica imprejurarile in cadrul careia s-a intamplat cazul de mai sus, vor desfasura verificari/controale.

Daca exista vre-un pescar care in decursul zilei de ieri s-a aflat in zona Moresti si a observat ceva legat cazul de mai sus, va rugam respectuos sa ne furnizati informatii pentru a le pune la dispozitia Politiei/A.N.P.A. (e0mail: ajvpsmures@yahoo.com, telefon: 0752-197.041).”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE