Home / Slider / Târgu Mureș: Sprijin de 2.000 de lei pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale

Târgu Mureș: Sprijin de 2.000 de lei pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale

Distribuie

Direcţia de Asistență Socială Târgu Mureș aduce la cunoştinţa familiilor defavorizate din municipiu faptul că, pot beneficia de acordarea de sprijin pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale pe suport electronic, conform prevederilor OUG 113/2022.

Mamele și copii nou – născuți din categoriile cele mai defavorizate vor beneficia de sprijin în valoare de 2000 lei. Ajutoarele vor fi acordate mamelor, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de sprijin material pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, în caz de precaritate materială de bază constând în lipsa produselor pentru îngrijirea nou-născutului, acordate în cadrul POAD, și care au calitatea de destinatari finali sunt:

– mamele cărora le-a fost stabilit dreptul la venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

– mamele cu dizabilități;

– mamele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială;

– mamele ce nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile;

– mamele minore;

– mamele – cetățeni străini/ apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Cererile privind acordarea sprijinului pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale pe suport electronic vor fi însoţite de următoarele documente:

– Copie BI/CI;

– Copie certificat de naștere copil;

– Copie certificat de handicap, după caz.

Tichetul social pe suport electronic pentru nou-născuți este acordat o singură dată pentru nou-născut și poate fi utilizat doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea produselor de îngrijire pentru nou-născuți pentru care a fost emis, numai de la unitățile/magazinele afiliate.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon: 0365/430859 – Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, pus la dispoziția publicului, de luni până vineri între orele: 8:00 – 15:00, sau direct la sediul instituției situat în Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja, nr. 9.

(www.tirgumures.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noaptea Albă a Galeriilor, program plin de surprize

Distribuie „Noaptea albă a Galeriilor” se va desășura la Târgu Mureș în perioada 30 septembrie-2 …