IPJ Mureș: Rezultatele acțiunilor pentru siguranța comunității în minivacanța de 1-6 mai 2024 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

IPJ Mureș: Rezultatele acțiunilor pentru siguranța comunității în minivacanța de 1-6 mai 2024

Efective suplimentare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost angrenate în activitățile specifice de menținere a ordinii și siguranței publice, în minivacanța ocazionată de Ziua Internațională a Muncii și Sărbătorile Pascale Ortodoxe.

Zilnic, peste 170 de polițiști au acționat în sistem integrat, împreună cu celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a menține un grad optim de ordine publică, pentru a asigura desfășurarea în condiții normale a traficului rutier și pietonal și pentru a preveni și combate săvârșirea unor fapte antisociale, de natură penală sau contravențională. O atenție deosebită, a fost acordată zonelor din preajma bisericilor și a lăcașurilor de cult, pentru ca manifestările religioase să nu fie tulburate de evenimente nedorite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, inspector Alexandra Luca.

În perioada 1 – 6 mai 2024, polițiștii au intervenit la 795 de evenimente, toate semnalate prin Sistemul Național Unic al Apelurilor de Urgență 112.

În cadrul activităților, polițiștii au legitimat 2321 de persoane și au verificat 1513 de autovehicule. În total, polițiștii au constituit 91 de filtre și au desfășurat activități specifice în cadrul a peste 100 de acțiuni punctuale organizate în întregul județ. Au fost constatate 115 infracțiuni, din totalul acestora, 21 reprezentând infracțiuni la regimul circulației rutiere. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 637 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 307.900 de lei”, a  mai explicat inspectorul IPJ Mureș.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, inspector Alexandra Luca

Dintre acestea, 579 au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 45 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniște publice prevăzute de Legea 61/1991R, iar restul în acord cu alte acte normative în vigoare. Ca măsuri complementare, pe linie rutieră, au fost reținute 64 de permise de conducere și retrase 37 de certificate de înmatriculare. De asemenea, în perioada de referință au fost efectuate 569 de testări cu aparatul etilotest și alte 33 cu aparatul Drugtest.

Polițiștii continuă să acționeze, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice. Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie cu incidente neplăcute, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale. Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo și de trafic și să nu omită să își aloce pauzele necesare”, a încheiat aceasta.

De asemenea, la conferința de presă din cadrul IPJ au fost prezenți și reprezentanți celorlalte structuri ale ministerului Afacerilor Interne din județul Mureș.

În această minivacanță, pentru siguranța comunității, efective mărite din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” din Târgu Mureș au fost la datorie pentru prevenirea și descurajarea faptelor ilegale. Astfel, în perioada 1-6 mai, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, jandarmii au fost nevoiți să aplice 48 de sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare, din care 19 amenzi în valoare totală de 2.800 de lei, cu precădere pentru consum de alcool în spații publice și apelarea în mod repetat la mila publicului. De asemenea, a fost constată o infracțiune de furt dintr-un supermarket. Totodată, au fost constatate 55 de contravenții, fiind aplicate sancțiuni în valoare de aproximativ 12.000 de lei pentru încălcarea legii în vigoare privind pescuitul. Rămânem la datorie și reamintim cetățenilor că pot solicita oricând sprijinul jandarmilor în cazul situația o impune”, a transmis purtător de cuvânt a Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, sublocotenent Roxana Pașca.

Purtătorul de cuvânt a Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, sublocotenent Roxana Pașca

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” Mureș, Alexandra Călușeri, a declarat că pompierii mureșeni au desfășurat 407 misiuni în perioada 1-6 mai. Dintre acestea 30 au fost intervenții în cadrul accidentelor rutiere, incendii sau pentru aducerea stării de normalitate. Echipajele SMURD au gestionat 377 cazuri de urgență.

În minivacanța de Paște, salvatorii au acționat în cadrul a patru accidente rutiere în urma cărora nouă persoane au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD, doar șapte dintre acestea fiind transportate ulterior la spital. În perioada de referință pompierii au acționat la nouă incendii. Din nefericire, în urma nerespectării de apărare împotriva incendiilor o persoană a suferit arsuri la nivelul mâinilor și persoanelor. Pe de altă parte, inspecția de prevenire a desfășurat 18 controale la unități de turism și locașuri de cult constatând 28 de deficiențe, fiind, astfel, aplicate 19 sancțiuni contravenționale”, a mai informat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” Mureș, Alexandra Călușeri

Totodată, comisarul de poliție Ioan-Aleodor Roman din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, a susținut că în perioada vacanței de Paște specialiștii antidrog au desfășurat numeroase activități specifice de informare legate de consumul și dependența de droguri.

Participanții la festivalurile desfășurate în această perioadă au beneficiat de informații și consiliere de specialitate, iar persoanele aflate în evidența Centrului pe care îl reprezint au primit suport de specialitate și asistență continuă. Totodată, la linia verde 21 de persoane au fost consiliate de specialiștii antidrog și au primit informații despre serviciile oferite de aceștia”, a spus acesta.

Comisarul de poliție Ioan-Aleodor Roman din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș

Lorena PINTILIE

Foto: Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE