Vâltoarea Mureșeană, 5 zile cu și despre maghiari Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1311 Vizualizări

Vâltoarea Mureșeană, 5 zile cu și despre maghiari

Cetatea Medievală din Târgu Mureș a găzduit marți de la ora 9.30 o conferință de presă  în care s-au prezentat programele evenimentului Vâltoarea Mureșeană, ediția IX-a. La eveniment au participat Szente Katalin, președinte Asociația Pentru Târgu Mureș, Jakab Orsolya, organizator principal Vâltoarea Mureșeană, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș și Soos Zoltan, primarul municipiului Târgu Mureș.

Vâltoarea Mureșeană, 5 zile cu şi despre maghiarii din Mureş, în perioada 27-31 august, cu scopul de a recrea atmosfera de târg care a caracterizat localitatea în secolele trecute şi să întărească sentimentul de patriotism local. Sunt anunțate peste 300 de programe pentru toate vârstele, programe de sport, de sănătate și wellbeing, culturale, vor fi prezente formații precum 4S Street din Gheorgheni, Apostol din Ungaria,  Compact, vor veni și Punnany Masif, Beatrice și, pentru prima dată în ultimii ani, Akos.

„Vâltoarea este un eveniment de o mare importanță pentru Consiliul Județean Mureș deoarece este capabil să integreze toată lumea, de la mici la mari, de la bătrâni la tineri, oferind programe culturale și de agrement de înaltă calitate și valoare. Sunt foarte mândru că instituțiile din subordinea noastră oferă programe la Vâltoarea Mureșeană”, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Ansamblul Artistic Mureș este partener încă de la prima ediție a Vâltoarei, participând nu doar cu grupul de dans, dar și individual.  În urmă cu câția ani au lansat și Ziua Folcului care are loc întotdeauna sâmbăta, când grupurile de dansuri populare de amatori din județ sunt integrate în pulsul Vâltoarei. Ansamblul împreună cu Casa de Tradiții din Transilvania asigură caracterul tradițional al evenimentului.

Bilioteca Teleki aduce participanților dragostea pentru cărți și lectură, într-o formă interesantă în agitația unui eveniment de amploare.

Muzeul Județean Mureș și expozițiile care le oferă reprezintă un al treilea pilon al evenimentului, prin expozițiile, activitățile educaționale, workshopuri și turele ghidate organizate. De menționat este Expoziția despre Ordinul Călugărilor Paulini, duminică 28 august, Biserica Cetății, Sala Gotică.

Teatrul de păpuși Ariel este un alt actor al Vâltoarei Mureșene, la care se alătură Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, cu un spectacol pe scena mare din Cetate.

Cu tentă umoristică, primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, a specificat că la ora actuală lucrează cu asfaltări și renovare școli, ceea ce eclipsează puțin activitățile culturale.

„În cazul Vâltorii, cele mai potrivite cuvinte ar fi dezvoltare, colaborare, comunitate. Anul acesta evenimentul este organizat în Piața Trandafirilor, este cel mai mare și colorat eveniment maghiar, organizat a noua oară”, a declarat Soos Zoltan.

Vă facem cunoscut un eveniment care nu este notat în caietul de programe, în ziua de joi 25 august la ora 16.00, la Galeria Cetății Medievale, va avea loc vernisajul expoziției Marcel Iancu. Reconstruind artele, din România în Israel, curator Raya Zommer Tal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE