Concurs de jurnalism cultural pentru liceeni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

Concurs de jurnalism cultural pentru liceeni

„Gala Presei Mureșene” este un proiect organizat de Asociația Educație pentru Europa. Anul aceasta, evenimentul va avea loc în data de 6 octombrie, când reprezentanții presei mureșene se vor întâlni pentru a promva valoarea meseriei de jurnalist.

„Proiectul “Gala Presei Mureșene” are ca obiectiv aniversarea, promovarea, educarea și premierea excelenței în jurnalismul local. Prin aceste activități ne propunem creșterea gradului de profesionalizare a jurnaliștilor, îmbunătățirea jurnalismului cultural, promovarea bunelor practici în actul jurnalistic”, a declarat Marius Morar, coordonator al proiectului.

În cadrul acesteia este pus în derulare, un proiect nou, care a demarat în data de 22 august, care se va încheia pe 6 octombrie, odată cu premierea participanților la ”Gala Presei Mureșene.”

Proiect dedicat tinerilor viitori jurnaliști

Este vorba despre un proiect ce constă în descoperirea și promovarea tinerilor târgumureșeni pasionați de jurnalism, în special jurnalism cultural. Concursul este dedicat elevilor de liceu, care doresc să-și lărgească orizonturile într-ale scrisului și ale culturii.

Primii 20 de participanți, care vor fi selectați în ordinea cronologică a înscrierii, vor lua parte la o sesiune de pregătire cu workshop-uri de inițiere, fiind îndrumați în tainele meseriei de către jurnaliști cu experiență, din presa locală. La finalul pregătirii, tinerii vor realiza un material de presă. Următoarea etapă a proiectului implică un concurs de jurnalism cultural, în cadrul căruia vor fi jurizate materialele de presă ale participanților.

Despre înscriere și premii

Înscrierea se face expediind un e-mail cu datele de contact și cu textul „Particip la concursul de jurnalism cultural”, la adresa marius@zi-de-zi.ro.

Toți participanții vor fi răsplătiți cu suma de 500 de lei, iar primele cinci cele mai apreciate texte prin vot vor fi premiate cu încă 500 de lei. Concursul și procesul de votare se vor desfășura online, pe pagina oficială a cotidianului Zi de Zi.

„Acțiunile propuse vor onora, bineînțeles, și cele mai valoroase personalități ale mass-media mureșene, pe care mureșenii vor avea ocazia să le cunoască, dar în același timp prin acțiunile propune vrem să ne asigurăm că jurnalismul cultural local are o pepinieră bogată. Jurnalismul cultural asumat este jurnalismul făcut de oameni și reprezintă garantul democrației în societate și acesta trebuie să fie promovat și susținut în fața jurnalismului anonim, promovat de calculatoare. Activitățile proiectului au scopul de a promova gândirea critică și consumul conștient de informații și de a familiariza tinerii aspiranți la meseria de jurnalist cultural cu domeniile în care-și vor desfășura activitatea: teatre, muzee, operă și filarmonică, expoziții, tabere de creație, lansări de carte, concerte, festivaluri și alte multe activități culturale”, a mai punctat Marius Morar.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE