Noutăți despre viitorul tronson de autostradă Ungheni – Miercurea Nirajului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 921 Vizualizări

Noutăți despre viitorul tronson de autostradă Ungheni – Miercurea Nirajului

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat marți, 23 august, în cadrul emisiunii ”Aici și acum – Itt és Most” difuzată live pe pagina de Facebook a portalului de știri Msnews.ro, că tronsonul Ungheni – Miercurea Nirajului, parte a viitoarei autostrăzi Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni (Autostrada ”Unirii” – A8), are termen de finalizare anul 2026.

”Știm că în Programul de Reziliență este cuprinsă prima porțiune, între Ungheni și Miercurea Nirajului, ceea ce înseamnă aproape 30 de kilometri. Trebuie să se realizeze până în 2026 acest tronson. Nu demult au fost discuții în baza autorizației de mediu, deci au fost în fiecare localitate cei de la Compania Națională de Investiții și Drumuri Naționale (CNAIR – n.a.) pentru a discuta cu oamenii din fiecare localitate, împreună cu domnul Ștefănescu de la Agenția de Mediu”, a afirmat Péter Ferenc.

În cadrul aceleiași emisiuni realizată și prezentată de către omul de afaceri Doru Borșan, președintele Consiliului Județean Mureș a mai anunțat că autorizația de mediu pentru acest proiect de infrastructură ”este în situația în care va fi eliberată în timp destul de scurt.”

”Proiectul merge înainte, studiul de fezabilitate este în lucru, undeva în această toamnă, nu știu exact data, septembrie sau cel târziu octombrie, trebuie să fie gata studiul de fezabilitate al acestui tronson și în acel moment în care este studiul de fezabilitate gata, este recepționat, se aprobă prin Hotărâre de Guvern indicatorii tehnico-economici, poate să pornească licitația pentru proiectarea și realizarea acestui tronson de drum. Din informațiile mele, până în 2026 trebuie să se termine acest tronson”, a punctat președintele Consiliului Județean Mureș, care deține și funcția de lider al UDMR Mureș.

Referindu-se la beneficiile acestui proiect de infrastructură, Péter Ferenc a enționat următoarele: ”Ar fi benefic pentru că în primul rând ar ocoli Valea Nirajului, zona Ungheni – Acățari, unde chiar este prăpăd de multe ori, sute de camioane trec în fiecare oră, ar fi o descărcare a autostrăzii direct pe DN 13, către Sighișoara și către Târgu Mureș, și tot așa ar prinde o posibilitate de a merge către secuime, către Sovata, către Gheorgheni”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE