”Vâltoarea Mureșeană”, un real succes Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 674 Vizualizări

”Vâltoarea Mureșeană”, un real succes

Centrul Târgu Mureșului s-a umplut până la refuz duminică seara, unde s-a încheiat a noua ediție a Vâltorii Mureșene cu concertele susținute de formațiile Beatrice și Ákos. Pe parcursul evenimentului de șase zile au avut loc peste trei sute de programe, această ediție stabilind astfel un record din mai multe puncte de vedere. Concertul organizat duminică seara sub egida Vâltorii Mureșene a adunat cei mai mulți participanți de până acum, ne putem mândri cu cele mai multe spectacole de teatru și numeroase programe literare și am reușit să atragem un număr record de tineri.

Cele peste trei sute de programe a celei de-a noua ediții a Vâltorii Mureșene s-au desfășurat timp de șase zile, unele dintre evenimente începând deja de marți, iar de joi a început adevărata forfotă în oraș. Pe lângă locația principală, Cetatea medievală, au avut loc diverse programe și în alte douăzeci de locații.

Cea mai reușită ediție

Nici o ediție de până acum nu a reușit să mobilizeze atât de multe familii ca ediția din acest an. Acest lucru s-a datorat în primul rând mediului și farmecului Cetății, precum și vremii călduroase, dar mai ales programelor pentru familii și copii oferite timp de trei zile de Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești în Curtea Folk, organizațiile partenere afiliate Vâltorii Mureșene în ”Csicsergő” și de către sponsorii evenimentului.

„Oferta noastră de spectacole de teatru a fost una foarte variată: Teatrul Spectrum din Târgu-Mures în cooperare cu Teatrul Național din Budapesta au adus cinci spectacole, Teatrul Jókai din Komárom a jucat pentru prima dată în orașul nostru, a fost alături de noi și artistul András Berecz, dar am putut să ne bucurăm și de programe susținute de actori și păpușari locali, iar Teatrul Național Târgu-Mureș a adus la Cetate piesa sa populară pentru copii, Căsuța fermecată. Am avut o zi în care iubitorii de teatru au putut alege dintre trei spectacole de teatru” – a subliniat organizatorul principal, Orsolya Jakab.

Vâltoarea Mureșeană este un eveniment care depășește granițele dintre generații și țări. Dovadă sunt copiii entuziasmați și familiile relaxate care au umplut Cetatea pe tot parcursul weekendului, iar apoi vineri seara, la concertul formației Apostol au venit în număr mare și vârstnicii și au cântat hiturile trupei, iar vineri noaptea sute de tineri s-au distrat la after party-ul organizat în premieră de Vâltoarea Mureșeană. Președintele ”Asociației pentru Tîrgu-Mureș”, Katalin Szente, a subliniat că Vâltoarea Mureșeană depășește nu numai granițele dintre generații, ci și granițele țării.

„Multe organizații din Ungaria, precum Colegiul Mathias Corvinus sau Asociația Culturală Petőfi, dar și orașul Nyíregyháza au contribuit la valoarea festivalului cu mai multe programe, la fel ca și spectacolele actorilor din Beregszász și Komárom. Inclusiv la mesele noastre rotunde organizate la Forul de discuții au participat și oaspeți din Voivodina și Felvidék-Slovacia”, a subliniat Katalin Szente, potrivit căreia Vâltoarea Mureșeană a dovedit în ultimii ani că doar numele este mureșean, pentru că în realitate, Vâltoarea Mureșeană este unul dintre cele mai mari festivaluri culturale din Transilvania, o serie de evenimente care atrage în fiecare an mulțimi din ce în ce mai mari, atât în privința participanților, cât și ale invitaților.

“Potrivit co-organizatorilor și coordonatorilor noștri de programe, comunitatea românească a fost prezentă în cel mai mare număr în acest an. Ne bucurăm că Vâltoarea Mureșeană a putut vorbi pe glasul tuturor oamenilor din Târgu-Mureș și din împrejurimi”, a adăugat președintele ”Asociației pentru Tîrgu-Mureș”.

Cei mai mulți participanți au fost însă atrași de concertele de închidere. Aproximativ 25.000 de oameni au petrecut duminică seara în centrul orașului, unde petrecerea a debutat cu concertul susținut de trupa Beatrice și s-a încheiat cu concertul susținut de Ákos, potrivit unui comunicat de presă remis de organizatorii ediției din acest an.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE